Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για την ΕΛΜΕ Χανίων

20/11/15
ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ζούμε την εποχή του άκρατου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ- Ε. Ε κλπ), που κομματιάζουν χώρες, ξαναχαράσσουν σύνορα και σπρώχνουν στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων.Ανταγωνισμός που τροφοδοτείται απ’ την κρίση του ιμπεριαλιστικού - καπιταλιστικού συστήματος και ταυτόχρονα την οξύνει παραπέρα. Η χώρα μας εξαρτημένη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του πολέμου και εμπλέκεται άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις . Οι λεγόμενοι «προστάτες»μας δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους, αν τα συμφέροντα τους το επιτάσσουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όχι μόνο μας επέβαλλε το 3ο μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα, αλλά δηλώνει πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όπως και οι προηγούμενες.
Ο αγώνας για να μην χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων, η έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι άρρητα δεμένος με τις μάχες που πρέπει να δοθούν για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προβλέπονται απ’ τα μνημόνια της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ’ εντολή των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ με το 3ο μνημόνιο υπόσχεται ακόμα πιο πολύ φτώχεια και εξαθλίωση. Το ξεπούλημα του πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας. Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση μέτρων ισοπέδωσης του ασφαλιστικού, το νέο φτωχολόγιο - μισθολόγιο, την αξιολόγηση. Βιώνουμε ήδη την κατάργηση της όποιας δωρεάν περίθαλψης είχαμε, τις περικοπές των μισθών μας, τη φοροληστεία. Οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών αποτελούν παρελθόν. Ο εργαζόμενος λάστιχο είναι εδώ και στο δημόσιο και λέγεται αναπληρωτής (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου,) ή ωρομίσθιος. Και θεωρείται «τυχερός» αφού η αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας έχει στείλει στην ανεργία χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, όπως και οι νέες συγχωνεύσεις - κλεισίματα, οι σχολικές τάξεις των 27-30 μαθητών. Οι νέοι ταξικοί φραγμοί στο δικαίωμα στις σπουδές, η κινητικότητα στο δημόσιο, η νέα αύξηση του ωραρίου είναι στους στόχους των «βέλτιστων πρακτικών» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Η ακόμα και τυπικά δωρεάν παιδεία τείνει να γίνει παρελθόν (κυνήγι χορηγών, οικονομική συνεισφορά γονιών, κυοφορούμενα δίδακτρα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων). Βέβαια η επίθεση ενισχύεται και με την ένταση της φασιστικοποίησης, με το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το σύστημα θωρακίζεται απέναντι στον εχθρό λαό. Έτσι ερμηνεύεται η βιομηχανία δικών που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος εργαζόμενων - αγωνιστών. Η κατάργηση και με νόμο των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών αλλά και του δικαιώματος στην απεργία είναι στα σκαριά.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Απέναντι σ’ όλα αυτά, ο φιλοκυβερνητικός αλλά και ο ρεφορμιστικός συνδικαλισμός έπαιξαν το ρόλο του συμβουλάτορα στο σύστημα και στις κυβερνήσεις του και έβαλαν φρένο στις διαθέσεις που έδειξε ο λαός και οι εργαζόμενοι μαζικά να αντισταθούν στη βαρβαρότητα. Το συνδικαλιστικό κίνημα οδηγήθηκε στη διάλυση και στη θέση του αντιστοιχήθηκε η συνδιοικητική - συνδιαχειριστική λογική των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ κλπ που εδώ και χρόνια αποτέλεσε το μοχλό για να μοιράζει το σύστημα γεύση ‘εξουσίας’ στους συνδικαλιστές ενισχύοντας ουσιαστικά τα δεσμά του συνδικαλιστικού κινήματος με το κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις του. Η κυβερνητική αλλαγή βρήκε την ΟΛΜΕ και την τοπική ΕΛΜΕ κυριαρχούμενες από ένα μείγμα αυταπατών για τη «δικιά μας κυβέρνηση», που αρκεί να κάνουμε προτάσεις προς αυτή για να τις υιοθετήσει, άντε και με λίγο κινηματικό σπρώξιμο. Καλλιεργήθηκε έτσι ένα κλίμα αναμονής και εφησυχασμού. Αυτή η στάση αφόπλισε τους εκπαιδευτικούς, αποπροσανατόλισε, συσκότισε και «θόλωσε» τους στόχους. Την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζονταν για το 3ο μνημόνιο και την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ και στην εκπαίδευση, κυριαρχούσε η «εκλογή δημοκρατικά» των νέων Δ/ντών, δηλαδή η εφαρμογή της αξιολόγησης. Οι συλλογικές διαδικασίες και οι μαζικοί αγώνες αντικαταστάθηκαν απ’ τις εικονικές διαδικασίες και τις ακτιβίστικες ενέργειες, υπηρετώντας τη λογική «αφού ο κόσμος δεν τραβάει», αναλαμβάνουν οι συνδικαλιστές!

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Η καλύτερη ζωή με δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην περίθαλψη, στη δουλειά δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο ως αποτέλεσμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ. Στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Αυτόν τον δρόμο πρέπει ν' χαράξουμε, να Με σωματεία που πρέπει να γίνουν όπλα των εργαζομένων. Και μπορούν να γίνουν, όχι απλά αλλάζοντας τους συσχετισμούς σ’ αυτά, (το ζήσαμε και αυτό στην ΟΛΜΕ και την τοπική ΕΛΜΕ), αλλά πετάγοντας στο σκουπιδοτενεκέ όλα αυτά που μας κρατούν στη γωνία θεατές των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστές: τα τραπέζια «διαλόγου» με τους υπουργούς και τη διοίκηση. Τη βιομηχανία μηνύσεων και προσφυγών στα δικαστήρια. Την υποκατάσταση των απεργιών και διαδηλώσεων από απεργίες που καλεί η συνδικαλιστική ηγεσία και τις υπονομεύει ταυτόχρονα. Τη συνδιαχείριση με τη διοίκηση. Όλα αυτά που συντηρούν την παράλυση και την αδράνεια στο κλάδο, που αναπαράγουν το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ και ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
ανοίξουμε, να βαδίσουμε. Γιατί όλα όσα ψάχνουμε, βρίσκονται σ' αυτόν το δρόμο, της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, τα ξένα και ντόπια αφεντικά της και τα δεκανίκια της. Είναι δύσκολος και βασανιστικός κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και στη διαλυτική ξεπουληματική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά και ο μόνος πραγματικός και αποτελεσματικός. Γιατί το εύκολο, το άμεσο, το “εδώ και τώρα” αποδείχτηκε ψεύτικο και απατηλό.

Στις 2 Δεκέμβρη καλούμαστε στις εκλογές για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών παρεμβαίνουν πανελλαδικά στις ΕΛΜΕ, και στους συλλόγους της Πρωτοβάθμιας, προβάλλοντας τις παραπάνω απόψεις και θέσεις, ενισχύοντας κάθε συλλογική αντίσταση και διεκδίκηση κόντρα στις αυταπάτες της συνδιαχείρισης και της προτασεολογίας για «να βγούμε απ’ την κρίση». Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές του υπουργείου για τους αιρετούς στα ΠΥΣΔ (Π)Ε κλπ. Η μη εκπροσώπηση μας, ως τώρα, στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων δεν μας απάλλαξε και δεν μας απαλλάσσει απ’ το να συμβάλλουμε στη στήριξη και ανάπτυξη αγώνων κόντρα στην πολιτική που μας στερεί τα δικαιώματα στη ζωή και στη δουλειά. Οι αποτελεσματικοί αγώνες δεν γίνονται απ’ τους συνδικαλιστές αλλά απ’ το οργανωμένο και αποφασισμένο να νικήσει κίνημα.

Eνάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά ΕΕ - ΗΠΑ - ΔΝΤ και στην κυβερνητική πολιτική,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινους μισθούς, με ασφάλιση – περίθαλψη για όλους. Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :
  • ενάντια σε κάθε αξιολόγηση – Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες- Να αρθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
  • ενάντια σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις
  • Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς- Δωρεάν σπουδές για όλους.
Συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά - όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά
    Ενισχύστε - ψηφίστε

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: