Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης

Με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα να συνεχίσουμε στην παρακαταθήκη των κινητοποιήσεων του Μάρτη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κιλκίς. Οι εκλογές έγιναν μέσα στο γενικότερο κλίμα της κινηματικής υποχώρησης και της απογοήτευσης σημαντικού τμήματος των συναδέλφων. Σημαντική ήταν η πτώση των ΣΥΝΕΚ (65 ψήφοι λιγότερες από τον Ιούνιο του 2015 για το συνέδριο της ΟΛΜΕ και περίπου 30 λιγότερες από τον Δεκέμβριο του 2014) που χρεώθηκαν τη γρήγορη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στον καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό μονόδρομο του συστήματος. Η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της ενώ η ΠΕΚ αύξησε σημαντικά τις ψήφους της (30 περίπου περισσότερες από πέρυσι) επιβεβαιώνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ανασυγκρότηση του κινήματος στον εκπαιδευτικό χώρο. Η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) αύξησε τις ψήφους της κατά 20 σε σχέση με πέρυσι, αφού καρπώθηκε και αυτή ένα μικρό τμήμα της υποχώρησης των ΣΥΝΕΚ.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στη βάση του δικού τους πλαισίου διαμόρφωσαν ένα κοινό ψηφοδέλτιο με κάποιους από τους συναγωνιστές που τα τελευταία δύο χρόνια κατέβαιναν με την Αντικαπιταλιστική Συνδικαλιστική Στάση (Παρεμβάσεις). Το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών- Αντίσταση κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών συναδέλφων και μια έδρα στο νέο Δ.Σ.

Στόχος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών είναι και μέσα από το νέο αυτό σχήμα να συνεχίσουν την δράση τους την επόμενη περίοδο στην κατεύθυνση ανάπτυξης αντιστάσεων στην επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και όχι μόνο.


Για ΔΣ
2015
Για ΟΛΜΕ
Για ΔΣ
2014

ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ ΨΗΦΟΙ ΑΝΤΙ/ΠΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
Ψήφισαν        
431

434

412

Λευκά/ Άκυρα
21

13

14

ΣΥΝΕΚ      

123
2
183

151

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
87
2
58

56

ΔΑΚΕ          
89
2
80

91

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  
63
1
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ        


17

32

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (Παρεμβάσεις)


51

41

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ)
48

32

27

Δεν υπάρχουν σχόλια: