Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Χανίων

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Χανίων

Την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν η εκλογοαπαολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων και οι εκλογές για ανάδειξη του νέου ΔΣ. Μια άμαζη Συνέλευση ,παρά τα πολυπληθή ψηφοδέλτια (παραβρέθηκαν περίπου 30 άτομα ) και όλες οι παρατάξεις εκτός των Αγωνιστικών Κινήσεων βιάζονταν να τελειώσει, για να «μην περιμένουν οι συνάδελφοι που έρχονταν για να ψηφίσουν» όπως τέθηκε απο το ΠΑΜΕ, ή όπως είπε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ « να ξεκινήσουν οι εκλογές σε διπλανή αίθουσα πριν τελειώσει η συνέλευση» !!!! Βέβαια αυτή η απαξίωση δεν είναι τωρινό φαινόμενο, το οποίο, έχει τις ρίζες του στο συνδικαλισμό της ήττας , της εκλογολαγνείας, της ανάθεσης και της συνδιαχείρισης.
Ιδιαίτερα ενθαρρύνθηκε αυτή η απαξίωση τόσο απ’ τα ΣΥΝΕΚ που δεν ήθελαν να τοποθετηθούν, παρόλο που είχαν το προεδρείο της ΕΛΜΕ τα 2 προηγούμενα χρόνια. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι Παρεμβάσεις, διότι θα έπρεπε να τοποθετηθούν επί της ουσίας για τη στάση τους αφού οι 2 παρατάξεις που αναφέρονται στις Παρεμβάσεις είχαν 3 έδρες στο ΔΣ και τώρα συμμετείχαν με 3 ξεχωριστά ψηφοδέλτια και δεν έκαναν τον κόπο να πουν για την κατάσταση στην ΕΛΜΕ και τους πολιτικούς λόγους που τους οδήγησαν στο διαχωρισμό. Μετά την τοποθέτηση του μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων για τους εργαζόμενους λάστιχο ,τους αναπληρωτές, το ΠΑΜΕ μας ενημέρωσε ότι πήγε με τους συναδέλφους μειωμένου ωραρίου στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας και απαίτησε !!! να γίνουν οι συμβάσεις τους πλήρους ωραρίου .Το ότι δεν ανακοινώθηκε πουθενά ούτε πριν, ούτε μετά τη συνάντηση, ούτε καλέστηκε κανείς άλλος φανερώνει απλά ότι δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη μαζικού κινήματος και ούτε κινούνται σε τέτοια κατεύθυνση.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με τις παρεμβάσεις στα σχολεία, τις συζητήσεις με συναδέλφους ,αλλά και τις τοποθετήσεις τους στη Γενική Συνέλευση κατέδειξαν την αναγκαιότητα να βγουν μαζικά οι εκπαιδευτικοί ,όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να ξαναφτιαχτεί το σωματείο απαλλαγμένο απ’ τις απόψεις της ηττοπάθειας, της συνδιαχείρησης , της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση, σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση .Το εκλογικό αποτέλεσμα, 38 ψήφοι, κρίνεται θετικό, μα πιο ελπιδοφόρες είναι οι δυνατότητες που ανοίχτηκαν μέσα απ’ τις συζητήσεις με τους συναδέλφους που έδειξαν ότι παρακολουθούν την παράταξη μας και μας δεσμεύουν για παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων μας με αυτούς, έτσι ώστε να συμβάλλουμε πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των αναγκαίων αγώνων. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη πτώση των ΣΥΝΕΚ, ιδιαίτερα απ’ τον Ιούνη του 2015 αλλά και από τις εκλογές για ΔΣ το Νοέμβρη του 2013. Το ζητούμενο είναι αυτή η αποστοίχιση απ’ την κυβερνητική παράταξη να επενδυθεί στην αντίσταση και τη μαζική πάλη και όχι στην ανάθεση σε κάποιους νέους «προστάτες των εργαζομένων», όπως μας έχουν δείξει όσοι εμπλέκονται σε ΠΥΣΔΕ κλπ αλλά και όσοι ταυτίζουν τις εικονικές και ακτιβίστικες ενέργειες του εαυτού τους με το μαζικό κίνημα .
Αποτελέσματα για ΔΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ 2015
Μέσα σε παρένθεση τα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2015 (ΟΛΜΕ)
Το Νοέμβριο του 2013 για ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών πήραν 39 ψήφους .


Ψήφισαν: 813 Άκυρα: 21, Λευκά: 32
Έλαβαν:
«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» 64 ψήφους (ΠΑΜΕ) ( 61) «Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» 38 ψήφους. ( 38) «Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών» 75 ψήφους (60) 1 έδρα
«Ενωτική Πρωτοβουλία» 206 ψήφους (………) 2 έδρες.
«Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή» 68 ψήφους (157) 1 έδρα.
«Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» 83 (87) Ψήφους 1 έδρα
«Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» 226 (364) Ψήφους. 2 έδρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: