Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών Τρικάλων για την δίκη αλληλέγγυων και δημοσιογράφων στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου

Η Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών Τρικάλων για την δίκη αλληλέγγυων και δημοσιογράφων στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου


Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 δικάζονται στα Τρίκαλα 9 άτομα αγωνιστές –αγωνίστριες και δημοσιογράφοι, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
Οδηγούνται σε δίκη γιατί συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που έδιναν οι καθαρίστριες που εργάζονταν σε καθεστώς εργολαβίας για την καθαριότητα στο νοσοκομείο Τρικάλων που έδωσαν έναν αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και ενάντια σε ένα κύμα τρομοκρατίας και απολύσεων από τον εργολάβο που κύριο στόχο είχε το τσάκισμα του αγώνα τους.
Ένας αγώνας που έβαλε στην πόλη μας συνολικά τα ζητήματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε παρόμοιο καθεστώς.
Ένα καθεστώς που στο όνομα της υποτιθέμενης μείωσης του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών, δημιουργεί πεδίο τεράστιας κερδοφορίας για κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μια κερδοφορία που βασίζεται
• στους μισθούς πείνας που δίνουν στους εργαζόμενους, όταν τους δίνουν,
• στις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και
• στις συνεχόμενες απολύσεις προσωπικού.
Η μήνυση του εργολάβου ενάντια σε 9 άτομα, που ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών, βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών παρατάξεων και δημοσιογράφοι που αναμετέδιδαν τις ειδήσεις που γεννούσαν οι καθημερινές κινητοποιήσεις.
Η μήνυση αυτή καθώς και η δικαστική δίωξη που ακολουθεί δεν είναι απλά «άλλη μια μήνυση».
Αποτελεί μια κίνηση ρεβανσιστικού χαρακτήρα ενάντια τόσο στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου όσο και σε όποιον «τόλμησε» και συμπαραστάθηκε σε αυτόν. 
Είναι σαφής ο στόχος της δίωξης αλληλέγγυων- δημοσιογράφων.
• η τρομοκράτηση των εργαζομένων που τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
• η ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων και
• η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής στα ΜΜΕ.
Η Αγωνιστική κίνηση εκπαιδευτικών Τρικάλων υπερασπίζεται την δράση των διωκόμενων και της αλληλεγγύης .Χρειάζεται η κινητοποίηση και η εγρήγορση ώστε οι φωνές της αντίστασης και της αλληλεγγύης να μην σιγήσουν.
Επειδή μας ετοιμάζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα πρέπει οι εργαζόμενοι και ο κόσμος της δουλειάς να συνειδητοποιούμε ότι η δική μας θέση είναι απέναντι στον κόσμο των εκμεταλλευτών

Όλοι και όλες την Τρίτη στα Δικαστήρια των Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: