Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Με παράσταση διαμαρτυρίας δώσαμε απάντηση στη τρομολαγνική φιλοϊμπεριαλιστική εσπερίδα

Με παράσταση διαμαρτυρίας δώσαμε απάντηση στη τρομολαγνική φιλοϊμπεριαλιστική εσπερίδα

Δεν έμεινε χωρίς απάντηση η τρομολαγνική φιλοϊμπεριαλιστική εσπερίδα. Το Σάββατο το απόγευμα 23/1/16, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας που κατήγγειλε τη τρομολαγνική φιλοϊμπεριαλιστική εσπερίδα που διοργανώθηκε από σχολείο του συλλόγου μας σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών φωνάζοντας συνθήματα και διαβάζοντας κείμενα καταγγελίας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» που είχε πάρει σχετική απόφαση η οποία και μοιράστηκε, συνάδελφοι του συλλόγου μας και μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ.
Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας στην εσπερίδα που από την αρχή είχε πάρει θέση μπροστά στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου. Αναρωτιόμαστε τι επιχειρήματα θα σκαρφιστούν οι διοργανωτές για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έστησαν μια εκδήλωση που συμμετείχαν μικροί μαθητές και την είσοδό του χώρου φρουρούσαν αστυνομικοί.
Μετά την καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, κινήθηκαν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες ώστε, και μετά την απόφαση του ΔΣ, να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από δύο μέρες με ικανοποιητική παρουσία συναδέλφων η διαμαρτυρία που τσαλάκωσε το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα της εν λόγω φιέστας. Επίσης, την απονομιμοποίησε και απέτρεψε τη μαζική παρουσία εκπαιδευτικών σε αυτή. Στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα ότι προκλήσεις στα δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα των εκπαιδευτικών και γενικότερα του λαού μας, δεν θα μένουν αναπάντητες.
Φυσικά, οι «επίσημοι» και οι «παράγοντες» ήταν εκεί για συζητήσουν σε… υψηλότατο επίπεδο(!) την ατζέντα των ιμπεριαλιστών και να επιδείξουν τη «συγκίνησή τους» για το δράμα των προσφύγων. Σε όλους αυτούς, απάντηση θα δώσει η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος το όποιο πάντα αφαιρεί τα προσωπεία των κολαούζων του συστήματος.
Με αφορμή την εσπερίδα, θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε για το γεγονός ότι κάποιες φορές υφαρπάζονται οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων με τη γνωστή «δημοκρατική» διαδικασία «κάνω πως ενημερώνω, κάνουμε πως συζητάμε». Έτσι, συχνά, συνάδελφοι βρίσκονται στη δύσκολη θέση να θέλουν να απεγκλωβιστούν από διαδικασίες που αποφασίζονται με τον παραπάνω τρόπο και βρίσκονται αντιμέτωποι με το αμίμητο επιχείρημα «ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε». Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι καμιά διοίκηση δεν μπορεί να μας κάνει τη ζωή δύσκολη, αν είμαστε ενωμένοι. Είμαστε χιλιάδες, συνάδελφοι. Τα προβλήματα που έχει ο κάθε συνάδελφος στο χώρο δουλειά του, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί.

Όλοι μας παρακολουθούμε τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται και να διασχίσουν με τα πόδια απ’ άκρη σ’ άκρη την Ευρώπη ψάχνοντας καταφύγιο. Το προσφυγικό δράμα είναι αποτέλεσμα των πολεμικών επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών που ξαναμοιράζουν τη γη χαράζοντας νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε γενικά τη βαρβαρότητα, πρέπει να καταδικάζουμε την αιτία που τη γεννά. Δεν αρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλουμε στα σχολεία μας για να αναδείξουμε το πρόβλημα, να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, να συμπαρασταθούμε υλικά και ηθικά στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να αντιληφθούμε πως χρειάζεται να εξαντλήσουμε το είναι μας για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να σταματήσει ο πόλεμος που αλέθει τον έναν λαό μετά τον άλλο. Να γίνουμε όλοι κομμάτι ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα απλωθεί στη χώρα μας. Να γεμίσουν οι δρόμοι όλου του κόσμου με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που θα χαλάσουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των φονιάδων των λαών.


Όλοι στις συνελεύσεις, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις!


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: