Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Για τις επισκέψεις ελέγχου-αξιολόγησης του συμβούλου της 54ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής




Φαίνεται πως ο σύμβουλος της 54ης περιφέρειας Δ. Ε. Αττικής ξεκινά σειρά επισκέψεων στα Δημοτικά Σχολεία ευθύνης του. Οι προηγούμενες επισκέψεις του στα σχολεία έδωσαν ξεκάθαρο στίγμα και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε πως και αυτές θα κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο.
Ο συγκεκριμένος σύμβουλος όταν επισκέπτεται τα σχολεία ευθύνης του στα μέσα της χρονιάς, καλεί τους εκπαιδευτικούς έναν έναν ή ανά δύο (εκπαιδευτικούς τμημάτων ίδιας τάξης) και τους ζητάει να του δώσουν αναφορά για το πώς εργάζονται.
Επιμένει ιδιαίτερα στο να μάθει μέχρι ποια ενότητα-σελίδα έχει διδάξει κάθε εκπαιδευτικός σε όλα τα μαθήματα, παρά το γεγονός ότι στην πρωτοβάθμια δεν τηρείται βιβλίο ύλης, δεν τέθηκε ως σήμερα τέτοιο ζήτημα και ποτέ δε ζητήθηκε τέτοια λεπτομερής καταγραφή. Κάποιες φορές βλέπει τετράδια παιδιών. Η συνάντηση-έλεγχος μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως και ώρα. Φυσικά, τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν τις καταγράφει.
Ο συγκεκριμένος σύμβουλος στα τελευταία σεμινάρια που διοργάνωσε, δε δίστασε να βγάλει παρουσιολόγιο όταν αυτά τελείωσαν, παρότι ο σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» είχε προκηρύξει  στάση εργασίας καταγγέλλοντας το περιεχόμενό τους. Δε διστάζει, μάλιστα, να τηλεφωνεί σε διευθυντές σχολείων για να ρωτήσει αν όσοι εκπαιδευτικοί δεν υπέγραψαν απουσίαζαν δικαιολογημένα.
Είναι φανερό πως ο συγκεκριμένος σύμβουλος βάζει ήδη σε εφαρμογή την αξιολόγηση που η κυβέρνηση ανακοινώνει πως θα ξεπαγώσει και δουλεύει εντατικά για να επιβάλει κλίμα τρομοκράτησης στα σχολεία, όπως όλες οι κυβερνήσεις ήθελαν και θέλουν. Λειτουργεί, φυσικά, ως βασιλικότερος του βασιλέως, οι ενέργειες του έχουν στοιχεία υπερβάλλοντος ζήλου, ωστόσο στηρίζεται στη δύναμη που του δίνουν οι κυβερνητικές επιλογές.

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Ό,τι θέλει να πει κάθε σύμβουλος, να συζητήσει ή να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς, πρέπει γίνεται φανερά παρουσία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Δεν πρέπει να δεχόμαστε να συνομιλούμε-να ελεγχόμαστε ατομικά ή σε ομάδες 2-3 ατόμων. Εννοείται ότι σε καμία συζήτηση, ούτε κατά μόνας ούτε ομαδικά, δε λογοδοτούμε για τον τρόπο που διδάσκουμε ούτε φυσικά δεχόμαστε να μας παρακολουθεί ο σύμβουλος σε ώρα διδασκαλίας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά. Μπορούμε να σπάσουμε την κυβερνητική πολιτική που για να ξεδιπλωθεί πλήρως, χρειάζεται να ελέγξει και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς.
Το ΔΣ του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» πρέπει να πάρει θέση άμεσα καταγγέλλοντας απερίφραστα την τακτική συμβούλου, να ενημερώσει με την παρουσία του τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία της 54ης περιφέρειας, να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον σύμβουλο και να ενημερώσει τη ΔΟΕ ζητώντας της να πάρει θέση και να δράσει. 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: