Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
            Τα νέφη του πολέμου ολοένα και πλησιάζουν απειλητικά τον ελλαδικό χώρο. Από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή κι από τη Συρία ως τα Βαλκάνια, πυκνώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων, των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – Ρωσίας. Είναι προφανής ο στόχος των ΗΠΑ για επιβεβαίωση της επιρροής, αύξηση της κυριαρχίας τους και ανακοπή των εντεινόμενων προσπαθειών των Ρώσων για προώθησή τους στην περιοχή. Στο χορό δεν διστάζουν να μπουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις: Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας αλλά παράγοντα αποσταθεροποίησης και πολεμικών κινδύνων για τους λαούς. Έτσι, καθόλου εξωπραγματικό δεν φαντάζει ένα θερμό “επεισόδιο” παγκόσμιων διαστάσεων.
            Μέσα σ' αυτό το γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας κι ανησυχίας, οι γείτονες λαοί Ελλάδας και Τουρκίας τίποτα το αισιόδοξο, το ενθαρρυντικό δεν μπορούν να αναμένουν. Οι πλούσιοι, οι αστικές τάξεις των χωρών τους και οι κυβερνήσεις  που τις υπηρετούν είναι πρόθυμες να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους Μεγάλους, προσδοκώντας σε ανταμοιβή των “κόπων” τους.
           
Από τη μια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσφέρει κάθε είδους εξυπηρετήσεις στις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις μέσω των βάσεων, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας. Προωθεί “λύση” των σχέσεων – αντιθέσεων με την πΓΔΜ για να βοηθήσει τους νατοϊκούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια. Ενισχύει πολιτικές -στρατιωτικές σχέσεις με αντιδραστικά καθεστώτα, όπως με το κράτος -φονιά- κατακτητή του Ισραήλ και τα φασιστικά καθεστώτα της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Συντονίζεται με τα επιθετικά σχέδια πολυεθνικών πετρελαίου και αερίου, εταιρείες που σχεδόν πάντα πυροδοτούν αντιθέσεις κι άδικους πολέμους. Και συγχρόνως υποδαυλίζει νέες εθνικιστικές εκστρατείες παραπλάνησης και τυφλού μίσους για τους γειτονικούς λαούς. 
Στόχος της: η έωλη αναζήτηση αναβαθμισμένου ρόλου στην περιοχή.
            Από την άλλη, στην Τουρκία, το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, με τη συνηγορία όλων των αστικών κομμάτων στερεί ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα από τον τουρκικό και κουρδικό λαό, βομβαρδίζει πόλεις και χωριά, φυλακίζει και βασανίζει αγωνιστές, ενώ συγχρόνως εισβάλλει στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.
Επιδιώκει κι αυτό να αποκτήσει βαρύνοντα περιφερειακό ρόλο και να ευνοηθεί από τους ιμπεριαλιστικούς παράγοντες.
            Και οι αυξανόμενοι πολεμικοί κίνδυνοι απειλούν για μια ακόμη φορά τους λαούς από τις δυο πλευρές του Αιγαίου: με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους στην περιοχή των Ιμίων, την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών, με τις εξαγγελίες στρατιωτικών ασκήσεων και τις συνακόλουθες δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών, με τις εκατέρωθεν αεροναυτικές παραβιάσεις και την κλιμάκωση των απειλών. 
Τις υστερικές δηλώσεις Ερντογάν για αναθεώρηση της συνθήκης της Λαζάνης ακολούθησαν οι αντίστοιχες του Παυλόπουλου για το «ελληνικό ανεκπλήρωτο» σχετικά με «την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά»… 

            Είναι λογικό λοιπόν ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ανησυχούν. Τα σενάρια του πολέμου ακούγονται ολοένα και πιο συχνά. Οι φαεινές για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων για να εξυπηρετηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι. Ο νέος αντι-απεργιακός νόμος, η παραπέρα περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η βίαιη καταστολή κάθε μορφής διαμαρτυρίας μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί κάτω από το πρόσχημα της πολεμικής απειλής. 
Η όποια προσπάθεια επαναχάραξης συνόρων δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με το αίμα των λαών.
Συνάδερφοι, 
δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι κι αδρανείς μπροστά στις φιλοπόλεμες εξελίξεις. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ξεσηκωθούμε ενάντια στα επικίνδυνα νατοϊκά πολεμικά  σχέδια και την πολιτική της κυβέρνησης που τα υπηρετεί.
 Να ξαναβγούμε στους δρόμους και να θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης αντιπολεμικού μετώπου.
Να παλέψουμε για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το διώξιμο των αμεριάνικων βάσεων. 
Να καταγγείλουμε τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και μετατροπής της σε Νατοϊκό αεροπλανοφόρο
. Να παλέψουμε για:
  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ! ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

  • ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΗΠΑ -ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: