Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


H ανακήρυξη των ΗΠΑ ως «τιμώμενης χώρας» στα πλαίσια της ΔΕΘ 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσβάλλει τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Ιδίως όταν πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί στην πολεμική αντιπαράθεση για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σε μια περιοχή που έζησε τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς και τον αιματηρό πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία ενάντια στον οποίο ο λαός μας έδωσε πριν χρόνια μια μεγάλη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική μάχη.

Η πολιτική επιλογή να «τιμηθούν» οι ΗΠΑ πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ και όπου η εγκληματική πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους σε μια σειρά από περιοχές του κόσμου. Στη Συρία ο πόλεμος συνεχίζεται κομματιάζοντας χώρες και ανθρώπους για τον έλεγχο της Μ. Ανατολής. Λίγο παραδίπλα, η απόφαση των Η.Π.Α. να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αποθρασύνει το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή και έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο δολοφονιών για τον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό. Την ίδια στιγμή, η αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει με την ΕΕ (και με αφορμή την επιβολή δασμών σε χάλυβα κα αλουμίνιο), σηματοδοτεί μία περίοδο νέων οξύνσεων των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με κίνδυνο κλιμάκωσης των πολεμικών μετώπων. Στα Βαλκάνια υποδαυλίζονται για μια ακόμη φορά οι εθνικισμοί με την επιβολή «λύσεων» που ενισχύουν άμεσα την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα πυκνώνουν τα «θερμά επεισόδια» και οι πολεμικές απειλές στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με συνεχείς εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η χώρα μετατρέπεται σε μια μεγάλη αμερικανική βάση- ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ, με επέκταση της βάσης της Σούδας, αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, αναβάθμιση του «στρατηγείου» της Λάρισας και δημιουργία εγκαταστάσεων στην Αλεξανδρούπολη, που καμία σχέση δεν έχει με την επιβολή «σταθερότητας και ειρήνης» στην περιοχή.  Όπως καμία σχέση με την «σταθερότητα και την ειρήνη» δεν έχει ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδα-Αίγυπτο-Ισραήλ που εξυπηρετεί τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ. Σχέδια που δήθεν θα μας προστατεύσουν από τους «εχθρούς» και θα μας εξασφαλίζουν την ειρήνη!  Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είχε και συνεχίζει να έχει σταθερό ρόλο εμπρηστή πολεμικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Έναν ρόλο που οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης και τόσοι άλλοι, έχουν πληρώσει με το αίμα τους. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός αποτελεί τον νο1 εχθρό της Ειρήνης και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, με τα οποία επί της ουσίας συμφωνεί όλος ο επίσημος αστικός πολιτικός κόσμος, είναι κομμένα και ραμμένα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ  και της ΕΕ. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και άλλων επιχειρηματικών κολοσσών που είναι τα «τιμώμενα πρόσωπα» της ΔΕΘ. Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποίησης είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους και λαούς υποτελείς στον ιμπεριαλισμό.
Στη φετινή ΔΕΘ το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει θέση μάχης και να προετοιμάσει μια αγωνιστική απάντηση τις ημέρες της Έκθεσης. Για να κηρυχτούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Να διαδηλώσουμε μαζικά την αντίθεση μας στην πολιτική του ιμπεριαλισμού, του πολέμου, της εξάρτησης, της φτώχειας και του φασισμού.

ü  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ü  ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ü  ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ
ü  ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜO



Δεν υπάρχουν σχόλια: