Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ
Ο ΜΟΝΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

          “Φάτε το, ...ψάρι είναι”. Χωρίς τσίπα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του βαφτίζει το κρέας ψάρι και καλεί τον λαό να χαίρεται και να πανηγυρίζει για την “έξοδο από τα μνημόνια”. Στήνονται πανηγύρια και επικοινωνιακές φιέστες με τη συμμετοχή όλων εκείνων των αξιωματούχων από τις δυο μεριές του Ατλαντικού, που αβαντάροντας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -αντίστοιχα προκαλώντας τη ζήλια των ΝΔ,ΠΑΣΟΚ- αναμεταδίδουν το κυβερνητικό “susses story”. Από κοντά και η τσαχπινιά με τη γραβάτα, μόνο που η θηλιά στο λαιμό του λαού μας σφίγγει κι άλλο ...“επιμηκύνοντας” το σχοινί.

            Ουσιαστικά αυτό που η κυβερνητική προπαγάνδα  παρουσιάζει σαν “ελάφρυνση” του χρέους που το καθιστά μάλιστα βιώσιμο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διευθέτηση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πως η χώρα θα τους πληρώνει και μετά το 2032. Επανεξετάζοντας μάλιστα τότε, την αναγκαιότητα πρόσθετων μέτρων για το χρέος. Με το το ελληνικό κράτος να πληρώνει το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω απο 20% στη συνέχεια για το χρέος. Υποθηκεύοντας και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060!!! Με μείωση συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και του αφορολόγητου. Με την επιτροπεία να γίνεται τρίμηνη επιτήρηση. Με την κυβερνητική δέσμευση εφαρμογής της “ρήτρας μη αναστρεψιμότητας”, ότι κανένα μνημονιακό μέτρο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να καταργηθεί! Τα μνημόνια, οι εκατοντάδες νόμοι και οι χιλιάδες εφαρμοστικές ρυθμίσεις είναι παρόντα.  Αυτή είναι η “καθαρή έξοδος”. Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.
            Ο Σεπτέμβρης δεν θα βρεί τα σχολεία και τη ζωή μας ...κανονική. Ισα-ίσα που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις πρόσφατες κυβερνητικές ρυθμίσεις εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης, του 30ωρου για να βγουν οι εργασίες, των περικοπών στα τμήματα με τον ηλεκτρονικό κόφτη των εγγραφών, των αναθέσεων, όλου αυτού του αντιδραστικού πλαισίου που μπορεί να διερυνθεί καλοκαιριάτικα και με νέες παρεμβάσεις συμφωνημένες και διατυπωμένες στα κυβερνητικά κείμενα για το Λύκειο αλλά και τα ΕΠΑΛ. Ασταμάτητα θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την επιθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει.
Συναδέλφισσες -συνάδελφοι
            Πρέπει να είναι καθαρό. Όλο αυτό το σφόδρα αντιλαϊκό-αντεργατικό πλαίσιο που ψηφίστηκε και θεσμοθετήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ούτε λάθος συνταγή ήταν ούτε ευκαιριακά μέτρα. Ήταν έκφραση, συνέχεια και αναβάθμιση της άγριας επίθεσης που προωθήθηκε από τα ξένα αφεντικά(ΕΕ-ΔΝΤ) με την πλήρη στήριξη και αποδοχή της ντόπιας αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της, προκειμένου να μπορέσει το σύστημα να βαθύνει και να εντείνει την εκμετάλλευση του λαού. Όλο αυτό το πλαίσιο επιβλήθηκε με βίαιο και αντιδραστικό τρόπο για να μείνει και δεν πρόκειται να παρθεί πίσω με τη θέληση και την πρωτοβουλία των ντόπιων ή εξωτερικών κέντρων εξουσίας. Μόνο η πάλη της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των εκπαιδευτικών, συνολικά του λαού μπορεί να φέρει οπισθοχώρηση ή και ανατροπή προς όφελός μας.
            Να ξαναβγούμε στους δρόμους την αντίστασης και της διεκδίκησης για δουλειά, μισθούς, συντάξεις, σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, παιδεία, περίθαλψη, για τα πάντα που πρέπει να μας ανήκουν! Με τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης στα νέα μέτρα, διεκδίκησης δικαιωμάτων και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Μακριά από κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες και αυταπάτες. Με την παράλληλη δημιουργία αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος για να μη γίνει λαός και νεολαία κρέας για τα κανόνια της ιμπεριαλιστικής σφαγής. Παλεύουμε για :
ΜΟΝΙΜΟΥΣ-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: