Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSC0



Την Τετάρτη 30/5, οι εργαζόμενοι της Cosco κατέβηκαν σε απεργία συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία. Το όργιο της τρομοκρατίας που βρήκαν μπροστά τους δεν έχει όριο, μια και το πνεύμα της δικής τους απεργίας και τα αιτήματα ήταν πολύ διαφορετικά από της" κοινωνικής συμμαχίας" και αφορούσαν :υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας,  κατάργηση της ελαστικής εργασίας με πλήρη απασχόληση για όλους,  ένταξη όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και η λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.
Σε μια προσπάθεια της η εργοδοσία να στήσει απεργιακό μηχανισμό, προσπάθησε να κρατήσει τους εργαζόμενους παραπάνω να συμπληρώσουν 12 μέχρι 16 ώρες δουλειάς Η κίνηση αυτή εξόργισε τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν και προχώρησαν σε απεργία. Η εργοδοσία δεν σταμάτησε εκεί! Πέρασε σε μηνύσεις στους εργαζόμενους και στο σωματείο και με τη σύμφωνη γνώμη των δικαστηρίων ή απεργία βγήκε παράνομη και καταχρηστική. Επιπλέον προσπάθησε να φέρει απεργοσπάστες μέσω θαλάσσης για να διαλύσει την απεργία.
Αυτό όχι μόνο δεν τους αποθάρρυνε, αλλά πέρασαν στην κήρυξη νέας απεργίας, μια απόφαση που βρίσκει αλληλέγγυους και άλλους εργαζόμενους και συλλογικότητες ,αλλά και το λαό της περιοχής. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία την Τετάρτη 6  Ιουνίου.
Το Master Plan της Cosco , όσο κι αν προσπαθεί να πλασαριστεί σαν σωτήριο με τη δημιουργία υποτίθεται νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης της περιοχής, αποδεικνύεται καταστροφικό τόσο για τις εργασιακές σχέσεις, όσο και για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Όλη αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο για τις ζωές των κατοίκων ,με τη λειτουργία νέων " διευκολύνσεων "στα σχέδια του κινεζικού ιμπεριαλισμού.
Δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε μια αναφορά ,για όλους εκείνους που καλούσαν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην απεργία και τους καλούσαν σε λογής δράσεις, και σήμερα στέκονται ως συμπαραστάτες στον αγώνα τους .Είναι καλό που και που όλοι αυτοί που με ευκολία με τις θέσεις που παίρνουν να φθάνουν να  ρίχνουν νερό στο μύλο του κεφαλαίου , να κάνουν και καμιά αυτοκριτική. Γιατί δεν αργεί να φθάσει η μέρα, που οι εργαζόμενοι μέσα από τη συγκρότηση των αγώνων, θα πετάξουν εκεί που ανήκουνε τέτοιες απόψεις ,που κάποιοι τις πουλάνε για υπερ-επαναστατικούς νεωτερισμούς :στα σκουπίδια!!!
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ COSCO ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
Ο δίκαιος αγώνας της COSCO για δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες ,σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις για όλους, εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και οι κοινοί αγώνες μπορούν να φέρουν την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: