Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ποιανού πολιτική υποθάλπει τον εθνικισμό και ποιος προστατεύει την Κυβέρνηση;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΕΚ:  Ποιανού πολιτική υποθάλπει τον εθνικισμό και ποιος προστατεύει την  Κυβέρνηση;

Καταρχάς  ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ε Ελμε θεσσαλονίκης οφείλομε να επισημάνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε μια σωρεία αλληλοκαταγγελιών μεταξύ των παρατάξεων ενός σωματείου και κυρίως ενόψει προεκλογικής περιόδου.
Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων,  η ανταλλαγή τους  και ο δήμοσιος διάλογος είναι θεμιτά αρκεί να στηρίζονται στην ειλικρινή παρουσίαση των γεγονότων. Η ψευδής ή στρεβλωμένη παρουσίαση γεγονότων για ψηφοθηρικούς λόγους μόνο  αποσυσπείρωση και απογοήτευση μπορεί  να προκαλέσει  στους συναδέλφους.
Εξαιτίας λοιπόν της ανακοίνωσης των ΣΥΝΕΚ της Ε ΕΛΜΕ για τη στάση της παράταξης μας απέναντι στην έκδοση ανακοίνωσης  του σωματείου μας για τη ΔΑΚΕ Της Ε ΕΛΜΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τα γεγονότα και μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Οι ΣΥΝΕΚ Ε ΕΛΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά: Πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι η παράταξή μας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ανακοίνωσης από το σωματείο που θα καταδίκαζε αυτήν την πρακτική της ΔΑΚΕ. (Η υπογράμμιση δική μας) Οι παρατάξεις των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΠΑΜΕ διαφώνησαν παρέχοντας προστασία στους εθνικιστικούς κύκλους που προφανώς ελέγχουν την ΔΑΚΕ της Ε’ ΕΛΜΕ. Εμφανώς η «αταλάντευτη στοχοπροσήλωση» των δύο αυτών παρατάξεων εξαντλείται στο αντικυβερνητικό τους έργο.
Καταρχάς οι ΣΥΝΕΚ δεν προχώρησαν σε καμία απαραίτητη ενέργεια. Οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν κείμενο πρόταση προς το ΔΣ –το οποίο στη συνέχεια δημοσιοποίησαν, ως δικό τους εφόσον δεν υπερψηφίστηκε στο ΔΣ-.
2 Οι Αγωνιστικές Κινήσεις στο αρχικό κείμενο των Παρεμβάσεων προτείναμε τις ακόλουθες προσθήκες: Αν όμως η ΝΔ ήταν ο επίσημος βραχίονας νομιμοποίησης και φτιασιδώματος του φασισμού με τις απανωτές δηλώσεις και τοποθετήσεις ακροδεξιάς κοπής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκθρέφει το φασισμό, καθώς λερώνει το όνομα της αριστεράς και τα ιδανικά της, εφαρμόζοντας –στο όνομά της κιόλας- την αντιδραστική πολιτική της φτώχειας και της παράδοσης της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς..
Το επόμενο επεισόδιο του έργου το ξέρουμε: Θα υπάρξουν φωνές  που θα μαίνονται κατά των  «δύο άκρων» αλλά θα αντιπαλέψουν το ένα (αυτό που δεν είναι άκρο), θα εντείνουν την αντικομμουνιστική τους υστερία και θα απαιτήσουν «να βγει η πολιτική από τα σχολεία», εννοώντας να εκδιωχθούν οι προοδευτικές ιδέες και οι αγώνες, για να παραμείνουν ανενόχλητες οι «ιδέες» του συστήματος, οι ιδέες της ανθρωποφαγίας, του κανιβαλισμού και της βαρβαρότητας, οι οποίες είναι ο προθάλαμος του φασισμού. Ετσι κι αλλιώς το μοναδικό «άκρο» που ενοχλεί το σύστημα είναι το «άκρο» του λαού που παλεύει.
Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει όλους στη… στοργική αγκαλιά του για να κάνουμε όλοι μαζί «αντιφασιστικό μέτωπο» αποτελεί μια χυδαία πολιτικάντικη απόπειρα περαιτέρω υποταγής του λαού. Καμία πραγματικά αντιφασιστική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν οι εφαρμοστές των μνημονίων και οι χορηγοί κάθε είδους εξυπηρέτησης των εμπρηστών του πολέμου.
Προφανώς ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ αρνήθηκε να υπερψηφίσει μια ανακοίνωση που ήταν εξίσου σκληρή όχι μόνο προς την ΝΔ –αλήθεια πώς το σκέφτηκαν οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ πώς προστατεύουμε εμείς τους εθνικισμούς της ΔΑΚΕ;-αλλά και προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν προστατεύουν καμία κυβέρνηση οποιουδήποτε χρωματισμού που αντιστρατεύεται στα συμφέροντα των εργαζομένων και υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Ας απολογηθούν λοιπόν τα ΣΥΝΕΚ που θεωρούν ότι συνιστά γι αυτούς συνδικαλιστική κατηγόρια των άλλων παρατάξεων ότι είναι φιλοκυβερνητική παράταξη και εκφράζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γιατί στην τελευταία θητεία του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ δεν υπερψήφισαν  ούτε μία ανακοίνωση του σωματείου που είχε έστω και μία αναφορά ενάντια στην Κυβέρνηση; Και φυσικά ούτε και την τελευταία με τις αντικυβερνητικές προσθήκες των Αγωνιστικών Κινήσεων. (Τα πρακτικά και οι ψηφοφορίες των Συνεδριάσεων είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου!) Ας κρίνουν λοιπόν οι συνάδελφοι ποιος προστατεύει την Κυβέρνηση!
Τέλος εμείς προτείναμε να βγει και κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων και εκτός ΔΣ, που δεν θα εξιλεώνει όμως και δεν θα αποσείει τις ευθύνες της Κυβέρνησης, πρόταση όμως που δεν προχώρησε και έτσι η κάθε παράταξη έβγαλε δικής της ανακοίνωση. Εμείς πάντως δεν σιωπήσαμε…
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: