Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΓΣ της Ε ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την φασιστική επιδρομή της Χ.Α. στο χώρο του 1ο ΓΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ το βράδυ της 13ης Μαΐου 2019 .
Οι φασίστες γράψαν συνθήματα στο χώρο σχίσανε και κατάστρεψαν πανό και αφίσες που υπήρχαν για τις εκλογές της ΕΛΜΕ.
 Κι αυτή η επίθεση είναι μια ακόμη που συμπληρώνει το μπαράζ φασιστικών επιδρομών ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, εργατικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές συλλογικότητες και νεολαιίστικα στέκια.
 Η δράση των φασιστών αποτελούσε πάντα το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Σήμερα πατώντας στην αναζωπύρωση του εθνικιστικού, σοβινιστικού, φιλοπόλεμου κλίματος και με την ανοχή των κυβερνώντων (βλέπε καθυστέρηση της δίκης της Χ.Α.) ανασυγκροτούνται και σηκώνουν κεφάλι.
Η  Γ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ καλεί κάθε δημοκράτη, προοδευτικό εκπαιδευτικό
·         Να καταδικάσει την επίθεση, να απομονώσει τις φασιστικές φωνές κι όσους τις στηρίζουν με την πολιτική τους.
·         Να δώσει μάχη για να αποκρουστεί πολιτική της φτώχειας, ανεργίας, πολεμοκαπηλείας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.
·         Να γεμίσει τις γεν. συνελεύσεις του κλάδου, όπου η ίδια η συμμετοχή των συναδέλφων και η άνοδος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους απέναντι σε αυτή την πολιτική, δρα αντικειμενικά ενάντια και σε αυτές τις φασιστικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: