Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Εκλογές στο σύλλογο Π.Ε Καρδίτσας για ΔΟΕ


                     Εκλογές  στο σύλλογο Π.Ε Καρδίτσας για ΔΟΕ



                                                                             Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο τέλος μιας  άνυδρης κινηματικά χρονιάς και με έντονο το εκλογικό κλίμα στο κεντρικό πολιτικό.
        Προηγήθηκε η καθιερωμένη πια άμαζη Γ. Συνέλευση σε σημείο που υπήρξαν και σκέψεις μέχρι και της αναβολής της. Φυσικά αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά ενοχλεί τις συστημικές, αλλά δυστυχώς και τις ρεφορμιστικές δυνάμεις, οι οποίες μια χαρά βολεύονται από την κοινοβουλευτικοποίηση των διαδικασιών, πουλώντας εκδουλεύσεις απέναντι  σε ένα απογοητευμένο και πλήρως παραιτημένου κόσμου.  Μια άσχημη και διαλυτική κατάσταση η οποία όσο θα συνεχίζεται θα αποδομεί περαιτέρω το σωματείο και την υπόληψή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των συναδέλφων επέλεξαν εκείνη την ημέρα να κάνουν μάθημα θέτοντας τον εαυτό τους εκτός συλλόγου!
    Μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της ανατροπής αυτής της κατάστασης και της ανασυγκρότησης του συλλόγου μας, αλλά αυτό στη σημερινή συγκυρία φαίνεται ότι αφορά ελάχιστες δυνάμεις οι οποίες κινούνται πέρα από τις καθεστωτικές και ρεφορμιστικές παρατάξεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτούς τους συσχετισμούς( και όσο αυτοί δεν ανατρέπονται) δυστυχώς γίνεται ευνοϊκό το κλίμα για να περάσει η αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική πολιτική πολιτική του συστήματος και η επίθεση που είναι προ των πυλών.
     Έτσι και με τον αέρα της εκλογικής νίκης του φορέα της, η ΔΑΚΕ αύξησε τους ψήφους της, ενώ οι υπόλοιπες δυνάμεις κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΣΕΠΕ Ν Καρδίτσας ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – 88Η ΓΣ ΔΟΕ
ΨΗΦΙΣΑΝ
643
666

ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ
48 (23/25)
26

ΕΓΚΥΡΑ
595
640


2017 συνέδριο
2019 συνέδριο





ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
KΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ  (πρώην  Ενωτική  Δράση)
109
1
108
1
(ΑΔΗΚΕ) ΔΗΣΥ
126
1
116
1
ΔΑΚΕ
209
2
262
3
ΑΣΕ–ΠΑΜΕ
76
1
73
1
Ενωτική  Κίνηση (ΕΡΑ)
56
1
67
1
Αγωνιστικές Κινήσεις
19
-
14
-


Δεν υπάρχουν σχόλια: