Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ, Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ… ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ!


Ανάπαυση;;;… ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ!... Κάντε την προσευχή σας!!!
Με παραγγέλματα «θα μας βάλει στη σειρά» από Σεπτέμβρη η Κεραμέως.

Το πρώτο απειλητικό μήνυμά της στέλνεται μέσω του πρώτου νόμου της κυβέρνησης. Κοφτό, σύντομο, αποφασιστικό, σαφέστατο και προς όλες τις κατευθύνσεις.





-Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται. Δεν σας προστατεύει τίποτα!

Οι υπόλοιπες απειλές που εκτοξεύτηκαν προεκλογικά παίρνουν σειρά για να εφαρμοστούν. Έτσι, δεν θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε και θα προχωρήσει η αξιολόγηση που και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε.


Η νέα υπουργός δήλωσε πανέτοιμη να εφαρμόσει την κυβερνητική γραμμή που στοχεύει σε ένα «νέο παραγωγικό μοντέλο» που θα υλοποιηθεί μέσα από το παλιό μοντέλο δουλειάς «ήλιο με ήλιο κάθε μέρα χωρίς Κυριακές και σχόλες». Οι εκπαιδευτικοί θα το εφαρμόσουν άμεσα και οι μαθητές θα εκπαιδευτούν για να το εφαρμόζουν αγόγγυστα στο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ήδη την αρχή.


Οι μνημονιακές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν με νέα μέθοδο. Η συμφωνία των αστικών κομμάτων είναι δηλωμένη. Η συναίνεση της εκπαιδευτικής συνδικαλιστικής ηγεσίας καταγράφηκε στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Η τακτική της περικύκλωσης φαίνεται ότι δίνει τη θέση της στην κατά μέτωπο επίθεση.


Δε έχουμε δα και πολλές επιλογές. Ή θα υπακούσουμε στα παραγγέλματα και θα στοιχηθούμε ή θα αυθαδιάσουμε και θα αντισταθούμε. Να διαλέξουμε αυτό που θα προτείνουμε στους μαθητές μας. Το δεύτερο!


Η δύσκολη απόφαση σημαίνει πως συζητάμε, συνεννοούμαστε και οργανωνόμαστε. Σημαίνει πως αναλαμβάνουμε ευθύνες γιατί απλά δε θα τις αναλάβει κανείς για λογαριασμό μας. Ας ετοιμαζόμαστε.


Αυτό το καλοκαίρι θα φυσήξουν πολιτικά μελτέμια.




Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: