Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου



Πρόταση για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

Μετά τις εκλογές της 28-11-19 και ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ για τη συγκρότησή του, θεωρούμε αναγκαίο να επαναφέρουμε τα άμεσα  ζητήματα που απαιτούν θέση  και πάλη για την απάντηση τους από το σωματείο:

1.     Για το ζήτημα της δημοκρατίας στο σωματείο και της ανεξαρτησίας του από το κράτος:
ü Εκλογές με απλή αναλογική, χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο
ü Όχι στην υπαγωγή του σωματείου στα «μητρώα πραγματικών δικαιούχων» (ν.4557/2018). Όχι στο φακέλωμα του σωματείου που προβλέπει ο «αναπτυξιακός» νόμος.
ü Κοινή στάση με όλα τα σωματεία απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης –επιβολής προστίμων έστω και σε ένα από αυτά.


2.     Μπροστά στην επερχόμενη επίθεση του ΥΠΑΙΘ και τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου και της εκπαίδευσης να προτάξουμε και να αγωνιστούμε για:
ü Να αποσυρθούν όλες οι αντιδραστικές προτάσεις Κεραμέως.
ü Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Κατάργηση του νόμου 4589 για το προσοντολόγιο.
ü Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
ü Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης

3.     Απέναντι στο διαρκές έγκλημα ΕΕ-κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων-μεταναστών και στη βάση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της 28-11-19, να προβάλλουμε:
ü Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
ü Αλληλεγγύη- κοινή πάλη με πρόσφυγες και μετανάστες για τα δικαιώματα τους στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή
ü Φιλία, αλληλεγγύη λαών-προσφύγων-μεταναστών. Κοινή πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ

Η συγκρότηση του ΔΣ δεν είναι μια α-πολιτική, τυπική διαδικασία «μοιρασιάς θέσεων». Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στις σημερινές άγριες συνθήκες. Μόνο σε μια πολιτική βάση που θα υπερασπίζεται αγωνιστικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του σωματείου, μπορούμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τα πρώτα βήματα μαζικοποίησης του σωματείου που εκδηλώθηκαν στις εκλογές της 28/11.

Γι αυτό  προτείνουμε στις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα (Δημοκρατική Συσπείρωση και ΠΑΜΕ) –παρά τις διαφωνίες μας-να διαμορφώσουμε από κοινού τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας στη  βάση του περιεχομένου που περιγράφουν τα παραπάνω τρία σημεία. Αυτό το περιεχόμενο και η κατεύθυνση της πάλης που αυτό βάζει,  να είναι η κοινή μας δέσμευση απέναντι στους συναδέλφους για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά.


Σάμος 4-12-19


Δεν υπάρχουν σχόλια: