Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου


Ψήφισμα
1ου Γυμνασίου Ηρακλείου


Τα ωρολόγια προγράμματα για Γυμνάσια και Λύκεια που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιορίζουν δραστικά τις ώρες μαθημάτων Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών  και στο Λύκειο εξαφανίζουν εντελώς τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα  και μειώνουν τις ώρες Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας. Ενώ με την κατάργηση μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ υπάρχουν ειδικότητες που μένουν με μηδενικό ωράριο.

Με μια απλή υπογραφή, η κυβέρνηση, προχωράει στην ΑΠΟΛΥΣΗ εκατοντάδων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι εργάζονται για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο.
Ταυτόχρονα, δημιουργεί συνθήκες πίεσης, τρομοκράτησης και αποφασιστικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων συναδέλφων των ειδικοτήτων αυτών, οι οποίοι θα βγουν στην υπεραριθμία και στην περιπλάνηση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της επανάληψης του σεναρίου των διαθεσιμοτήτων.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα  στη δουλειά, όλων των συναδέλφων μας Ενός δικαιώματος που αφορά ΟΛΟ το ΛΑΟ.
Οι εξελίξεις αυτές είναι σοβαρές και μας αφορούν όλες και όλους.
·        Απαιτούμε την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης που αφορά τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα
·        Καταγγέλλουμε την αμετάκλητη απόλυση των συναδελφισσών και συναδέλφων αναπληρωτριών και αναπληρωτών, θυμάτων της κυβερνητικής απόφασης.
·        Καταγγέλλουμε την τεχνητή παραγωγή υπεραριθμιών και την δραστική επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων συναδελφισσών και συναδέλφων των παραπάνω ειδικοτήτων.
·        Καμία απόλυση – απαιτούμε μονιμοποίηση όλων  των αναπληρωτών.

30/6/2020
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(ακολουθούν 20 υπογραφές)


Δεν υπάρχουν σχόλια: