Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ανοικτή επιστολή στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς:

 



Εμείς οι αναπληρωτές δεν φοβόμαστε, γιατί έχουμε νιώσει στο πετσί μας την αξιολόγησή τους!

Να δώσουμε ΟΛΟΙ την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση

Συνάδελφοι,

            Κυβέρνηση και υπουργείο έχουν δηλώσει ότι θα εκμεταλλευτούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πολιτικές του χωρίς αντιδράσεις. Μαζί με μια σωρεία νόμων και υπουργικών αποφάσεων που έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες φέρνουν και την περίφημη αξιολόγηση, αρχικά της σχολικής μονάδας και έπειτα των εκπαιδευτικών.

            Οι αναπληρωτές, που βιώνουμε κάθε χρόνο την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα της ελαστικής εργασιακής σχέσης, καταλαβαίνουμε πώς η αξιολόγηση θα αποτελέσει ένα αντιδραστικό πολυεργαλείο στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση:




·         Σε μια πραγματικότητα μηδενικών -επί της ουσίας- διορισμών θα έρθει να χτυπήσει ανοικτά το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αν οι διορισμοί ή η μονιμοποίησή μας είναι αυτήν την στιγμή άπιαστο όνειρο με την αξιολόγηση θα μετατραπεί σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

·         Σε μια πραγματικότητα διάλυσης κάθε εργασιακής σχέσης θα έρθει να αμφισβητήσει το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Το ωράριο μας θα ξεχειλωθεί ενώ ο μισθός μας θα εξαρτάται από το πόσο υπάκουοι θα είμαστε στις «οδηγίες» του υπουργείου και των διευθύνσεων. Έχουμε ξαναβιώσει τέτοιους εκβιασμούς για να αποδεχτούμε την χειροτέρευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

·         Σε μια πραγματικότητα αποκλεισμού χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έρθει να μεταβιβάσει όλες τις ευθύνες για αυτά που οι πολιτικές τους δημιουργούν στους καθηγητές, στους μαθητές, στους γονείς.

Μπορεί τελικά να υπάρξει κάποιος συνάδελφος που θα ευνοηθεί από αυτήν την κατάσταση;

Οι αναπληρωτές γνωρίζουμε πολύ καλά τί σημαίνει το ασφυκτικό πλαίσιο που φέρνει η αξιολόγηση

Γιατί ξέρουμε ότι το κυνήγι προσόντων στο οποίο μας έβαλαν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την ψήφιση του προσοντολογίου χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο τις εργασιακές μας συνθήκες. Άνοιξε ο δρόμος για την καθιέρωση των «τριμηνίτων», για την θέσπιση ωρομισθίων για τον αποκλεισμό και την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων που δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία.

Συνάδελφοι,

Είναι μονόδρομος η αντίθεσή μας με την αξιολόγηση. Σε ποιους δηλαδή θα εμπιστευτούμε το δικαίωμά μας στην εργασία αλλά και το δικαίωμα των μαθητών στο σχολείο; Σε αυτούς που καθημερινά καταστρατηγούν κάθε κατάκτηση του λαού και των νέων;

Είναι μονόδρομος η αντίθεσή μας με την αξιολόγηση. Γιατί μόνο στον συλλογικό και κοινό μας αγώνα μπορούμε να χτίσουμε τις ελπίδες μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 Μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους να απέχουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων μας και των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Πάνω από όλα όμως, να χτίσουμε βάσεις με συνελεύσεις στα σωματεία μας για αγώνα που θα θέσει σαν στόχο την συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης!

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, μέλη των

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια: