Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Με ευθύνη απέναντι στους αγώνες που γέννησαν κατακτήσεις, με ευθύνη για το μέλλον της νέας γενιάς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 16 Ιούνη

 

Το ρολόι της ιστορίας γυρίζει χρόνια πίσω

Με ευθύνη απέναντι στους αγώνες που γέννησαν κατακτήσεις,

με ευθύνη για το μέλλον της νέας γενιάς

16 Ιούνη – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ στους δρόμους

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ψήφιση ενός από τα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων. Το διαβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, διευκολύνει κι άλλο τις απολύσεις και βγάζει στην παρανομία την απεργία και τα σωματεία. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, συνολικά, επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850!

Όλος ο «πέτσινος» στρατός των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (συνεπικουρούμενος από ανθρώπους – ρεπλίκες, εργοδοτολόγους και άλλους… σκληρά εργαζόμενους) έχει βαλθεί να κάνει το μαύρο –άσπρο. Να πείσει ότι το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό!

Όμως ο κόσμος της δουλειάς ξέρει καλά τι σημαίνει να δουλεύει δέκα, δώδεκα και όσες ώρες διατάζει το αφεντικό, με αμοιβή το μεροκάματο πείνας χωρίς πληρωμένες υπερωρίες.

Ο κόσμος της δουλειάς ξέρει τι σημαίνει η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ο κόσμος της δουλειάς διαισθάνεται τι σημαίνει απαγόρευση της απεργίας και παρανομία για την αντίσταση και τον συνδικαλισμό.

Και ο κόσμος των εκμεταλλευτών (ΣΕΒ, ΜΜΕ) τα ξέρει καλά όλα αυτά γι’ αυτό και τα στηρίζει με τέτοια μανία.

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη! Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 16/6 μπορεί να δείξει τη μαζική αντίθεση των εργαζομένων στο άθλιο νομοσχέδιο και να αποτελέσει βάση για τους επόμενους αγώνες που πρέπει να γίνουν –πιο οργανωμένοι, πιο αποφασιστικοί - ακόμα κι αν ψηφιστεί, για την ανατροπή του!

Η ύπαρξη πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα άρνησης της αναγκαιότητας να υπερασπίσουμε με απεργία τα στοιχειώδη δικαιώματα της νέας γενιάς των εργαζομένων, των σημερινών μαθητών μας.

'Ολοι στην απεργία στις 16/6 – Όλοι στους δρόμους όλη την ημέρα!

Να μην περάσει η ιστορική οπισθοδρόμηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη!

Μαζικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: