Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Για την απεργία στις 7/10

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/10 η απεργία στο δημόσιο τομέα που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και στους εργαζόμενους του δημοσίου είναι ιδιαίτερα βαρύ τόσο εξαιτίας των περικοπών και της λιτότητας όσο και με βάση την εξαγγελλομενη ανεπανάληπτης έντασης επίθεσης στους δημοσίους υπάλληλους. Τα νέα μετρα λιτότητας και η νέα σημαντική περιστολή των εσόδων των δημοσίων υπάλληλων έρχονται μαζί με το άνοιγμα της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και τις απειλές των μετατάξεων με ανοιχτό το δρόμο και στις απολύσεις.

Η έκβαση της περσινής μάχης αλλά και η επανάληψη της λογικής των αποσπασματικών 24ωρων απεργιών βάρυναν στην πρώτη απεργία της χρονιάς και η συμμετοχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε ούτε στην απεργία ούτε στη διαδήλωση. Περίπου τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αθήνα (λίγο μικρότερο ήταν το μπλοκ του ΠΑΜΕ αλλά με λιγότερους εργαζόμενους και περισσότερους φοιτητές) πορεύτηκαν στους δρόμους. Ο παλμός της διαδήλωσης ήταν αντίστοιχα υποτονικός.

Κυριάρχησαν συνθήματα εναντία στη λιτότητας και στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται.

Αλγεινή εντύπωση μας έκανε ο διαγκωνισμός υποψήφιων των καλλικράτειων εκλογών να ακουστεί από τα μεγάφωνα η παρουσία τους. Υποψήφιων μέχρι «ελεύθερων» αλλά και «αντικαπιταλιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: