Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πειραιάς: Η διοίκηση γράφει τις «δεσμεύσεις» της στα παλιά της τα παπούτσια

Η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας συνεχίζεται
Κλείνουν τμήματα στην Επ/κή Εκπαίδευση, συμπτύσσουν ξανά τμήματα σε γυμνάσια και ΓΕΛ
Η διοίκηση γράφει τις «δεσμεύσεις» της στα παλιά της τα παπούτσια

Το ημερολόγιο γράφει τέλη Οκτώβρη.
Ενας μήνας και κάτι έχει περάσει από τότε που η υπουργός δήλωνε «οργισμένη» ότι τα τμήματα που περνούν το όριο των 25 μαθητών είναι ελάχιστα και ότι αυτό –όπου συμβαίνει- οφείλεται σε κτιριακές ελλείψεις.
Άλλο τόσο έχει περάσει από τη δημόσια επιστολή του ΔΙΔΕ Πειραιά όπου κατηγορούσε την ΕΛΜΕ ότι ανυπόστατα καταγγέλλει ότι κλείνουν τμήματα ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και από τη δημόσια δέσμευσή του μπροστά σε δεκάδες συναδέλφους για το άνοιγμα τμημάτων ώστε να μην υπερβαίνουν τους 25 μαθητές .

Σήμερα, η διοίκηση (περιφέρεια) επιχείρησε να προχωρήσει (…ανυπόστατα!) σε κλείσιμο πολλών τμημάτων ειδικοτήτων Β-Δ(εσπερινών) τάξης ΕΠΑΛ με 5-10 μαθητές! Η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια που επέδειξε στο μεσοδιάστημα η ΕΛΜΕ (για τον καταμερισμό ευθυνών θα αναφερθούμε αναλυτικά στο άμεσο μέλλον), βγαίνει «από τα δεξιά» ακόμα και στο νόμο αφού έφτασε να κλείσει τμήμα ειδικότητας δέκα μαθητών! Τελικά, μετά από κινητοποίηση, η διοίκηση αναγκάστηκε να περιορίσει τα κλεισίματα τμημάτων σε δύο.

Αμέσως μετά από αυτό, η προϊσταμένη του 4ου Γραφείου έστειλε εντολή σε σχολεία (τουλάχιστον πέντε) όπου τα καλεί να συμπτύξουν τμήματα για να επιστρέψουν τα περισσότερα από αυτά στους 27 (κάποια από 22!). Πολλά από αυτά τα τμήματα ήταν ακριβώς αυτά που είχε δεσμευτεί ο ΔΙΔΕ Πειραιά ότι θα δημιουργηθούν! Η προϊσταμένη αφού έκανε το χρέος της ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναχώρησε σε άδεια (έτσι ώστε να μην μπορεί να τη βρει το σωματείο και να απαιτήσει την ανάκληση της εντολής)!

Αν η παραπάνω κίνηση αποτελεί κίνηση «λαγού» για να δείξουν κάποια στελέχη αποτελεσματικό αντιεκπαιδευτικό πρόσωπο στην πολιτική ηγεσία και για να δοκιμαστούν αντιδράσεις ή αν αποτελεί κεντρική γραμμή για τις μέρες αυτές, την οποία θα ακολουθήσουν όλα τα γραφεία του Πειραιά, μένει να το δούμε.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο πλαίσιο του μνημονίου της τρόικα, στο πλαίσιο της σαρωτικής επίθεσης που προωθεί η κυβέρνηση με την κάλυψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οι συμπτύξεις και τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για το ξεδίπλωμα της αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση.
Μέσω αυτών προωθούν:
- την εφαρμογή δραστικών περικοπών στον τομέα της εκπαίδευσης,
- το διώξιμο μεγάλων τμημάτων της νεολαίας εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας,
- την εξυπηρέτηση της πολιτικής της αδιοριστίας,
- τη δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών, που με τη σειρά τους ευνοούν την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το άνοιγμα της προώθησης των μετατάξεων – απολύσεων στο (όχι μακρινό) μέλλον.

Όσο για την ασυνέπεια και την αθέτηση των δεσμεύσεων, δεν εκπλησσόμαστε. Η πολιτική της σφαγής των δικαιωμάτων μας, η πολιτική που υπηρετεί την τεράστια ταξική επίθεση που ζει ο κόσμος της δουλειάς, δεν μπορεί να έχει άλλο ήθος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η μάχη πρέπει να δοθεί. Οι χειρισμοί της διοίκησης πρέπει να ακυρωθούν. Να συμμετέχουμε όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και για να απαντηθούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις αλλά και για να προετοιμάζουμε το έδαφος των μεγάλων μαχών που δώσουμε το επόμενο διάστημα.
Το σωματείο πρέπει άμεσα να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του για να μπλοκάρει αυτές τις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις.

Καμία σύμπτυξη – κλείσιμο τμημάτων σε γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ
Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών
ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας, 22/10/2010,
1 μμ, στα γραφεία της διεύθυνσης

21 / 10 / 2010
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: