Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ έφεραν τον εφιάλτη στην καθημερινότητά μας. Με νέα επικαιροποιημένα μνημόνια βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχια και την εξαθλίωση κάθε λαϊκή οικογένεια. Με κατεπείγοντα μέτρα επιτίθενται ξανά στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στην εργασία, στην παιδεία. Συντρίβουν κάθε δικαίωμα, ξεπουλούν, ιδιωτικοποιούν και ιδιοποιούνται κάθε κοινωνικό φυσικό πόρο και αγαθό. Η χώρα είναι έρμαιο των δανειστών-δυναστών και ο λαός και η νεολαία της σπρώχνονται σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.Στις σκέψεις και στις συζητήσεις μας, οι αυταπάτες για το που μας οδηγούν οι κρατούντες έχουν μειωθεί δραματικά. Κυριαρχεί η πίεση και το άγχος για το πώς θα βγουν οι υποχρεώσεις μας. Η ανασφάλεια και ο φόβος για το αύριο. Μας πνίγει η οργή και η αγανάκτηση για τον καταιγιστικό βομβαρδισμό χυδαιοτήτων και συκοφαντιών που σύσσωμοι όλοι οι κρατούντες (κυβέρνηση, ΝΔ-ΛΑΟΣ, παράγοντες της Ε.Ε., διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ντόπια παπαγαλάκια των ΜΜΕ και παρατρεχάμενοι του συστήματος) εξαπολύουν ενάντιά μας. Αυτοί που οδήγησαν την κοινωνία στην κρίση, βγάζουν και από πάνω φταίχτη τον εργαζόμενο, τον δημόσιο υπάλληλο, τον εκπαιδευτικό, για να πληρώσει το μάρμαρο. Η απογοήτευση που νιώθουμε, το αίσθημα ανημπόριας, η ηττοπάθεια, παράγωγα της χρόνιας παράλυσης των σωματείων και της υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών, κάνουν ακόμα πιο ασφυκτική την πραγματικότητα που βιώνουμε. Όμως θα πάρουμε ανάσα, θα βρούμε την ελπίδα και την διέξοδο στον ΑΓΩΝΑ, στη ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ και όχι σκύβοντας ξανά το κεφάλι. Με ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ. Μόνο όταν ο λαός πλημμυρίσει τους δρόμους της χώρας μπορεί να υπάρξει η ρεαλιστική δυνατότητα τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας να κάνουν αλλιώς τους λογαριασμούς και τις ιεραρχήσεις τους. Για αυτό πρέπει να μπει..
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!! ΟΧΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.
ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
Το προσκλητήριο υπεράσπισης της ζωής μας γράφει στις 15/12 ΑΠΕΡΓΙΑ και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη δε μας καλεί ούτε ο Παναγόπουλος και η ΓΣΕΕ, ούτε οι ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μας καλεί η πραγματικότητα, μας καλεί το μέλλον για να τους εμποδίσουμε να το σαρώσουν. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, κατεβαίνουμε στους δρόμους, και διδάσκουμε εκεί με το αγωνιστικό μας παράδειγμα ότι το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.

Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία θα αναδείξει την πλατιά και ξεκάθαρη καταδίκη των απανωτών μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορεί και πρέπει να είναι μια επικίνδυνη απεργία και όχι ακόμη μία τουφεκιά. Μια απεργία που θα φοβίσει τα κέντρα εξουσίας μέσα και έξω από τη χώρα και θα αποτελέσει ένα κρίσιμο και σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων, στην οικοδόμηση του παρατεταμένου ξεσηκωμού που απαιτείται για να βάλουμε φραγμό στην βαρβαρότητα. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να γίνει ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Με συζητήσεις παρεμβάσεις στα σχολεία, συγκροτώντας επιτροπές και πρωτοβουλίες ζύμωσης και δράσης σε κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό σύλλογο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.Οι λαοί στην Ευρώπη από την Ιρλανδία και τη Βρετανία μέχρι την Ιταλία τη Γαλλία και τη Πορτογαλία διαδηλώνουν και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν τη ζωή τους και δεν θα παραδοθούν στην κοινωνική κόλαση που φέρνουν οι δυνάστες του πλανήτη. Τον ίδιο δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και εμείς.
Έχουμε το δίκιο και είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Κι αυτή τη δύναμη της πλειοψηφίας θα την ανακαλύψουμε μόνο όταν οι αγώνες μας γίνουν πιο αποφασιστικοί, πιο οργανωμένοι, πιο συντονισμένοι και αναγκαστικά θα γράψουν τη δική τους ιστορία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: