Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12/2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Τα απανωτά μνημόνια που προετοιμάζουν τα σφαγεία του ΔΝΤ και της ΕΕ τα σφίγγει πρόθυμα η κυβέρνηση –με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ- σα θηλιά στους εργαζόμενους της χώρας ανατρέποντας τις πιο βασικές και θεμελιώδεις συνθήκες ζωής τους. Τα δικαιώματα στη δουλειά, το ωράριο, το εισόδημα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, το συνδικαλισμό, τις συλλογικές συμβάσεις, την απεργία, τη διαδήλωση είναι όλα στον αέρα. Μετά τις Καλλικράτειες εκλογές κλιμακώνουν κι άλλο την επίθεσή τους. Ετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Όλα όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι μέσα από δεκαετίες αγώνων, όλα αυτά που μας ενοποιούν και μας συγκροτούν, όλα αυτά που σηματοδοτούν τις νίκες του εργατικού κινήματος, όλα αυτά που αποτελούν τη βάση για νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις, θέλουν να τα ισοπεδώσουν, να τα εξαφανίσουν.
Την ίδια στιγμή διαλύουν το δημόσιο σχολείο που ασφυκτιά κάτω από τις περικοπές του μνημονίου του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Βασικό εργαλείο προώθησης αυτής της κατεύθυνσης είναι οι συμπτύξεις τμημάτων και οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Παράλληλα με όλα αυτά το «νέο» σχολείο περιλαμβάνει την όρθωση κάθε φύσης ταξικών φραγμών -τυπικών και ουσιαστικών- στη μόρφωση της νεολαίας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Αυτή την πολιτική υλοποιούν τα 800 «νέα» δημοτικά σχολεία. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ αποτελούν προανάκρουσμα της εξάπλωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο μόνιμο προσωπικό της εκπαίδευσης στο ωράριο, το αντικείμενο διδασκαλίας και το μισθό τους. Ήδη δρομολογείται ο «εξορθολογισμός» δηλ. η επιμήκυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Η συνδικαλιστική ηγεσία προκλητικά βυθίζει τον κλάδο στην αδράνεια, σκορπάει τη μοιρολατρία και την παθητικότητα και αναζητάει «διαλόγους» και «διαφορετικά μίγματα πολιτικής».

Θα προχωρήσουμε!
Ο αγώνας για τα βασικά δικαιώματα της ζωής, που αυτή η κοινωνία δε θέλει και δεν μπορεί να καλύψει, μπορεί να συσπειρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των εργατών, της νεολαίας.
Εκεί είναι η πραγματική δύναμη! Δεν είναι ούτε στα τραπέζια των «διαπραγματεύσεων» ούτε στα «εικονικά κινήματα» ούτε στην αηδία των δελτίων των οκτώ. Σε αυτή την πραγματική δύναμη πρέπει να επενδύσουμε!

Η γενική απεργία της 15 Δεκέμβρη να γίνει ποτάμι οργής και αγώνας ενάντια στο μνημόνιο. Να αποτελέσει ένα γεγονός εφάμιλλο της απεργίας στις 5 του Μάη. Για να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου γύρου αντίστασης και πάλης για την ανατροπή των μέτρων. Για να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε τον παρατεταμένο ξεσηκωμό που απαιτεί η αγριότητα της επίθεσης.

Ανατροπή του μνημονίου – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων – Ασφάλιση και περίθαλψη για όλους – Δημόσια Δωρεάν παιδεία για όλους – Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Με σωματεία ζωντανά, ταξικά, αγωνιστικά - ενάντια στην κρατική κηδεμονία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με συντονισμό ανάμεσα στα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης, του υπόλοιπου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: