Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ;

Αυτό το ερώτημα η πραγματικότητα όλο τον τελευταίο χρόνο το φέρνει διαρκώς μπροστά μας, όλο και πιο έντονα. Τώρα πια δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες: Η χώρα είναι έρμαιο των μεγάλων δυναστών του πλανήτη. Ο λαός και η νεολαία σπρώχνονται σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Το δημόσιο σχολείο και τα όποια ίχνη δημόσιας δωρεάν παιδείας υπήρχαν οδηγούνται σε διάλυση. Οι εκπαιδευτικοί-όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα- μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα. Αυτή είναι η πολιτική κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται με ταχύτατους ρυθμούς η πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ. Με το σημερινό ή όποιο «άλλο μίγμα» πολιτικής, όλες οι κυρίαρχες δυνάμεις και τα κόμματα του συστήματος αυτή την κατεύθυνση απαιτούν, προωθούν και υπηρετούν.

Η αναμέτρηση γράφει την Ιστορία!Αυτό που έλλειψε εδώ και πολλά χρόνια, είναι η δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι η δικιά τους φωνή μέσα στην κοινωνία, η δικιά τους πάλη. Αυτός είναι ο λόγος που το κεφάλαιο, τα κόμματα του, τα ΜΜΕ και οι κάθε λογής υπηρέτες του συστήματος μας έφτασαν ως εδώ. Με βάση αυτό ακριβώς επιδιώκουν σήμερα να μας πάνε στα πολύ χειρότερα.
Τώρα η πραγματικότητα απαιτεί να ξαναφτιάξουμε από την αρχή, στις σημερινές συνθήκες και όρους, τη δικιά μας δύναμη και συγκρότηση. Να ανασυστήσουμε την ενότητα των εργαζομένων στη βάση των δικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων. Να συνθέσουμε ξανά μέσα σε αυτή την ενότητα, την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας, στις ανάγκες των εργατών, των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η Ιστορία των λαών και των αγώνων, άνοιξε δρόμους μέσα από τα πιο βαθιά σκοτάδια στοχεύοντας να γίνει ο άνθρωπος το πολυτιμότερο αγαθό. Απέδειξε την τεράστια και ανίκητη δύναμη της μαζικής πάλης. Δεν υπάρχουν μόνο πισωγυρίσματα, όπως οι κυρίαρχοι διδάσκουν για να καλλιεργήσουν την μοιρολατρία και την υποταγή. Κυρίως υπάρχουν νίκες, κατακτήσεις , ανατροπές! Ένας νέος κύκλος αγώνων και μεγάλων αναμετρήσεων έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη , παντού στον κόσμο. Εκεί και μόνο εκεί θα κριθεί το κεντρικό ερώτημα; Θα γυρίσουν οι μεγάλοι ληστές και φονιάδες τον κόσμο πίσω από τον 20ο αιώνα; Ή οι εργαζόμενοι και οι λαοί θα τραγουδήσουν τα νέα σύγχρονα τραγούδια της ελευθερίας τους, της δημοκρατίας τους, της ειρήνης;

Να κάνουμε αυτό που έχουμε ανάγκη!Ωρομίσθιοι, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, αναπληρωτές και μόνιμοι, όλοι, έχουμε τις ίδιες ανάγκες τους ίδιους στόχους. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ● ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ● ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ ● ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ● ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Αυτή είναι η βάση της ενότητας μας, αυτή είναι η ενότητα μας με όλους τους εργαζόμενους, με τη νεολαία και τους μαθητές μας, που το «νέο σχολείο» τους καταργεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στις σπουδές, και τους προετοιμάζει για να ζήσουν μια μαύρη ζωή. Για όλα αυτά πρέπει όλοι ενωμένοι να παλέψουμε.Απορρίπτοντας τους εκβιασμούς των χρεών και των ελλειμμάτων που κάθε μέρα μας ασκούν η ΕΕ, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος.
Απομονώνοντας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είναι το μακρύ χέρι αυτών των εκβιασμών και της πολιτικής του συστήματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Που είναι οι δυνάμεις που χρόνια τώρα δρουν με στόχο την απαξίωση της μαζικής πάλης, την ουσιαστική διάλυση των σωματείων.
Ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ- ΑΔΕΔΥ, που το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι να διαχειρίζονται την αναπαραγωγή τους.
Αναγεννώντας το σωματείο μας σε όργανο δημοκρατικής συζήτησης και πάλης, σε όπλο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας.
Η κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και οι παρατάξεις του, μας βρίσκουν διαρκώς «λόγους» και «αιτίες», για να διαιρεθούμε, για να υποκύψουμε ξανά και ξανά σε όσα προστάζουν, στο σφαγείο της πολιτικής τους, στις μαύρες ιδέες που εκπροσωπούν.

Να τους απορρίψουμε και στις εκλογές και στην καθημερινότητα μας.
Να κάνουμε αυτό που έχουμε ανάγκη για τη ζωή μας και το αύριο των παιδιών μας.
Να κάνουμε τη Γενική Απεργία της 15 Δεκέμβρη ποτάμι οργής και αγώνα ενάντια στο μνημόνιο. Να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε τον παρατεταμένο ξεσηκωμό που απαιτεί η αγριότητα της επίθεσης.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ., ΤΡΙΤΗ 30/11, 9.30πμ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ
 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: