Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διάλυση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου
Συγχωνεύσεις-καταργήσεις μαζικά σχολείων με τους μαθητές 1,5 ώρα στο δρόμο! Ιδιωτικοποίηση του ΟΕΔΒ, κατάργηση του δωρεάν βιβλίου. Κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, των αθλητικών σχολείων, των σχολικών αγώνων. «Νέο Λύκειο» της απομόρφωσης, ακριβοπληρωμένο από τους γονείς, χωρίς προοπτική σπουδών για τη μεγάλη μαθητική πλειοψηφία. Κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων -αλλά και των Σχολών- και σύνδεση της χρηματοδότησης τους με αξιολογήσεις που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό τους Στον αέρα οι μετακινήσεις των μαθητών- τα ΚΤΕΛ στη Σάμο σταματούν από 20/2 τις μεταφορές λόγω χρεών….
Εκπαιδευτικός-λάστιχο προς εξαθλίωση και «επιστράτευση»Χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στον Καιάδα της αδιοριστίας-ανεργίας, στην σκλαβιά των ΕΣΠΑ, στις γαλέρες των προσλήψεων για ένα 4ωρο την εβδομάδα! Τρέξιμο σε δύο και τρία σχολεία, υποχρεωτικές διαθέσεις μέχρι «σταγόνας» στην Αβάθμια. Κατάργηση δώρων, απανωτές περικοπές στο μισθό, το εφάπαξ απωθείται …στα βάθη του χρόνου, η σύνταξη γίνεται επίδομα φτώχειας μετά τα 67! Πετσόκομμα της περίθαλψης και της ασφάλισης. Με το νέο μισθολόγιο νέα, πολύ πιο δραστική περικοπή του μισθού στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Και ακόμα: Διαταγές απόσπασης από περιφέρεια σε περιφέρεια, και (η «καλή»!!! εκδοχή) από νομό σε νομό. Διαμόρφωση πλαισίου τρομοκράτησης των Εκπαιδευτικών με τις αξιολογήσεις και την αναβάθμιση των εξουσιών των διευθυντών. Κείμενο εργασίας για «μηδενισμό» των μεταθέσεων και νόμος η τρίχρονη υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων….
Για όποιον θέλει να δει «που το πάνε» τελικά…Μπορεί να παρακολουθήσει τη «συζήτηση» για 30 χρόνια μνημόνιο, το πρόγραμμα των μέτρων για το 2012-2014, τη σφαγή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, τις στρατιές των νέων ανέργων κάθε μήνα, τα μικρομάγαζα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο…
«Βελτιώσαμε το έλλειμμα, τώρα θα αντιμετωπίσουμε το χρέος» λέει η κυβέρνηση. Εμείς πρέπει να μεταφράσουμε: Γκρεμίσαμε ότι είχατε, τώρα θα θεσμοθετήσουμε με νόμους τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα.
«Σώζουν» τη χώρα και το λαό, με την εγκαθίδρυση της εξαθλίωσης και της ανεργίας, με την μετατροπή του εργαζόμενου σε σύγχρονο δούλο για να γίνουμε ανταγωνιστική χώρα τύπου Ταϊβάν
«Αναβαθμίζουν» τη δημοκρατία με χημικό πόλεμο ενάντια σε κάθε διαδήλωση, με γκλόμπ και δίκες για τις απεργίες που όλο και πιο πολλές κρίνονται «παράνομες», με την κατάργηση του Ασύλου, με τη διάχυση του τρόμου, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.
Στην πραγματικότητα, Κυβέρνηση, Ν.Δ. ΛΑΟΣ, τα συμπληρώματα τους, τα ΜΜΕ τους, έχουν ένα και μόνο σύνθημα-στόχο: ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.
Θέλουμε να υπερασπίσουμε τα βασικά δικαιώματα μας στη ζωή!
● Μόνιμη σταθερή δουλειά, ασφάλιση, σύνταξη, περίθαλψη, για όλους
● Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση
● Ελευθερίες, δικαίωμα στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική πάλη
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ –ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑΔεν είναι θέμα «διαλόγου» (τώρα πια ούτε ως πρόσχημα δεν τον αναφέρει η κυβέρνηση), δεν είναι θέμα των «εκπροσώπων» μας. Είναι θέμα δικό μας , θέμα των εργαζομένων, των σωματείων μας και όλου του λαού, θέμα της δύναμης της πάλης μας, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
Γι’ αυτό πρέπει να χτίσουμε αυτόν τον ξεσηκωμό από κάτω, σε κάθε σχολειό, σε συντονισμό με το σύλλογο δασκάλων-νηπιαγωγών και τα άλλα σωματεία, με τους εργαζόμενους-γονείς, με τους μαθητές και τους φοιτητές.Απαιτούμε:
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
- ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 1ΟΥ -2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΝΑ ΑΠΟΣΥΣΡΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΠΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ- ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
1. Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ στις 10-02-112. Διοργανώνουμε κοινή εκδήλωση με το σύλλογο δασκάλων-νηπιαγωγών και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης με κάλεσμα σε σωματεία, γονείς, μαθητές, φοιτητές, το Σάββατο 19-2 στις 6μμ στο Βαθύ (αίθουσα Δημαρχείου)
3. 48ωρη απεργία 22-23 Φλεβάρη με: πανεκπαιδευτική (ΕΛΜΕ, σύλλογος δασκάλων, μαθητές, φοιτητές) συγκέντρωση-διαδήλωση στις 22/2 (11πμ πλατεία Πυθαγόρα) και συμμετοχή στην συγκέντρωση της Γενικής Απεργίας στις 23/2
4. Νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ 24-25 Φεβρουαρίου και νέα Γ.Σ. προέδρων στις 26/2 ή το αργότερο στις 5/3,για διαμόρφωση παρατεταμένου απεργιακού αγώνα. Αν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καθυστερήσει, προτείνουμε πραγματοποίηση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στο διάστημα 28/2 έως 4/3 και οριζόντιο συντονισμό των ΕΛΜΕ το Σάββατο 5/3.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: