Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση προς συνελεύσεις και ΔΣ για επιστολή προς γονείς


Αγαπητοί γονείς
Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρισκόμαστε απέναντι σε σοβαρές ανατροπές ακόμα και σε σχέση με την όποια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είχε απομείνει.
Αφού η κυβέρνηση έκλεισε τα αθλητικά σχολεία, αφού αναιρεί προηγούμενες κατακτήσεις σε σχέση με δωρεάν μετακίνηση μαθητών, τώρα μεθοδεύει σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύσεις – κλεισίματα σχολείων! Το Υπουργείο στο κείμενο «διαβούλευσης» θεωρεί αποδεκτή τη… μιάμιση ώρα για να πάει ένας μαθητής στο σχολείο του και να γυρίσει! Το νέο «σχολείο» είναι το σχολείο των παππούδων μας!
Σκοπό τους έχουν να στοιβάξουν τα παιδιά μας σε τριανταριά τμήματα και να φτιάξουν τεράστια σχολεία – γκέτο φτηνά για το κράτος και ακριβά για εσάς!! Με τους εκπαιδευτικούς που θα «περισσεύουν», να περιμένουν στην ουρά για την απόλυση.
Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει τι θα σημάνει αυτό για τη μόρφωση των παιδιών μας, που ήδη αντιμετωπίζει σωρό προβλημάτων. Αυτό σε συνδυασμό και με το πέρασμα λειτουργιών των σχολείων στους Δήμους, θα σημάνει όλο και μεγαλύτερη μετακύλιση του κόστους της εκπαίδευσης στις πλάτες όλων μας, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο διώχνει από πάνω του την υποχρέωση παροχής δημόσιας δωρεάν παιδείας. Επιπλέον ετοιμάζεται να καταργήσει τη διανομή δωρεάν βιβλίων, πράγμα που θα το φορτωθούν πάλι οι γονείς. Σε μια περίοδο που μας κόβουν μισθούς και συντάξεις, που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει οδηγηθεί στην ανεργία, την ανέχεια και την απόγνωση, καλούμαστε να πληρώσουμε άλλη μια φορά εμείς!!
Εμείς, εσείς και τα παιδιά σας (οι μαθητές μας) βρισκόμαστε από την ίδια μεριά. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά.
Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων, χρειάζεται να δυναμώσουν οι κοινοί αγώνες για ανατροπή των σχεδίων τους.
ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Να ακουστεί δυνατά:
  • ΟΧΙ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ – Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Να καλύψει άμεσα το κράτος τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (συντήρηση, θέρμανση, χαρτί φωτοτυπίας κλπ). Σας καλούμε να ειδοποιήσετε άμεσα την ΕΛΜΕ σε περίπτωση που σας ζητηθούν χρήματα για τέτοιες δαπάνες.
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: