Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γονέων


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ξεκίνησε μπροστά στα οργισμένα μάτια του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας. Αυτή τη φορά, στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Το σχέδιο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ενός έργου που θα πάρει τραγικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε κλεισίματα χιλιάδων σχολείων σε όλη τη χώρα. Στο βωμό των μνημονίων και ε-φαρμόζοντας πρόθυμα τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυσιάζει ό,τι έχει α-πομείνει από τη δωρεάν παιδεία, υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας και τη δυνατότητά μας να τα σπουδάσουμε.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ για τα παιδιά της εργατικής τάξης τα θέλει στοιβαγμένα σε φτηνά σχολεία-γκέτο, για όσο αντέξουν, αντιμέτωπα με απανωτά ταξικά μέτρα και φραγμούς (ακρίβεια, εξετάσεις κ.λπ.) και μπροστά σε ένα αποκαρδιωτικό μέλλον ανεργίας και ανασφάλειας. Με καθηγητές-λάστιχο, λίγους, κακοπληρωμένους και με το φόβο της απόλυσης, να προσπαθούν να καλύψουν μία ύλη εντατι-κοποιημένη και χαοτική, που αποτελεί ένα ακόμη άλλοθι για το ξωπέταγμα των παιδιών απ’ την εκπαι-δευτική διαδικασία. Την ίδια στιγμή που στήνουν «πρότυπες σχολικές μονάδες» για λίγους κι εκλεκτούς.

ΘΕΛΟΥΝ τα παιδιά μας αμόρφωτα, αποκλεισμένα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, εργαζόμενους-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι, τροφή στις ορέξεις του κεφάλαιου που θα μπορεί να τους προσλαμβάνει και να τους απολύει όποτε θέλει και χωρίς την παραμικρή υποχρέωση απέναντί τους.

ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ να βάλουμε το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη. Την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκα-τομμύρια στις τράπεζες και το κεφάλαιο, και ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να θησαυρίζουν οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Θέλουν να φορτώσουν κι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Να πληρώνουμε για τη θέρμανση, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων. Να πληρώνουμε για τα βιβλία των παιδιών μας. Λες και δεν αρκούν όσα ήδη πληρώνουμε μέσα από τη δυσβάσταχτη φορολογία ή όσα καρπώνονται από τον απλήρωτο κόπο της δουλειάς μας. Θέλουν να «χωνέψουμε» πως είναι (ή σύντομα θα γίνει) παρελθόν οτιδήποτε έχει σχέση με κοινωνικές παροχές, όλα όσα κατέκτησε με αγώνες δεκαετιών η εργατική τάξη.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τις ζωές και τις τύχες του ίδιου τους του λαού. Δεν ιδρώνει το αυτί τους από το δράμα που ζουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Χτυπημένες από την ανεργία, τη συρρίκνωση των μισθών, την ακρίβεια, τις συνεχείς α-νατιμήσεις και τους αβάσταχτους φόρους, τώρα βλέπουν ότι σε λίγο δεν θα μπορούν ούτε τα παιδιά τους να στείλουν στο σχολειό. Και γιατί άραγε να ενδιαφερθεί ένα σύστημα για το αν θα μορφωθούν τα παιδιά των εργαζομένων, όταν -πρώτα και κύρια- δεν ενδιαφέρεται για το αν θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Να αγωνιστούμε ενάντια στο σχολείο του Μνημονίου, ενάντια στην πλήρη κατάργηση της δωρεάν παιδείας. Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Ενάντια σε κάθε συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείου. Ανεξάρτητα από το εάν συγχωνεύεται ή όχι το σχο-λείο των παιδιών μας. Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των καλλικρατικών δήμων, που θα κληθούν να ε-φαρμόσουν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως κάνουν με τους παιδικούς σταθμούς, τους συμβα-σιούχους κ.λπ. Για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας!

24 Μαρτίου 2011
AgonistikiProtovouliaGoneon.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: