Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μαζικά στη γενική απεργία και στη διαδήλωση στις 11 Μάη


Μαζικά στη γενική απεργία και στη διαδήλωση στις 11 Μάη
Μουσείο (Πατησίων) 10.30 πμ

Αυτό το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς δεν είναι σαν τα άλλα.
Λίγες μέρες πριν τις νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες στενάζουν κάτω από το βάρος της φτώχειας και της ανέχειας.
Όλο και περισσότερες αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδες ανάγκες τους. Στους χώρους της δουλειάς οι εργαζόμενοι εκβιάζονται και απειλούνται με απόλυση, εάν δεν αποδεχτούν μείωση των μισθών τους και ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις είτε παραβιάζονται ανοιχτά είτε δίνουν τη θέση τους σε ατομικές συμβάσεις με τους βάναυσους όρους της εργοδοσίας. Σε αυτές τις άγριες συνθήκες που ζούμε, ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης, αποχτάει σπουδαία σημασία και αποτελεί ζωτική και άμεση ανάγκη για όλο τον εργαζόμενο λαό.
Την ίδια στιγμή οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο στόχο: Αύξηση του ωραρίου, νέες μειώσεις μισθών, τρομοκρατία και άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις. Ενώ το «νέο» ακόμα πιο ταξικό σχολείο ετοιμάζεται πυρετωδώς.
Η κυβέρνηση – υπηρέτης του κεφάλαιου, του ΔΝΤ και της ΕΕ ξεπουλάει τη χώρα και υπόσχεται κόλαση για τους εργαζόμενους.
Γίνεται επίσης φανερός ο άθλιος ρόλος των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους και να τους κρατάνε στη γωνία. Πρόκειται για μια συμβιβασμένη ηγεσία που υποτάσσεται προκλητικά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Οι απεργίες, αντί να πυκνώσουν, γίνονται όλο και πιο αραιές με μόνη επιδίωξη να βγουν οι εργατοπατέρες από την υποχρέωση. Ανάλογη στην πράξη είναι και η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ. Το μόνο που κάνει είναι να λέει μεγάλα λόγια, περί «αγώνων» και «αντεπιθέσεων» και στην πράξη να κάνει ό,τι κάνει η ΓΣΕΕ.

Η δική μας απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

Ο μόνος δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε είναι ο δρόμος της πάλης για την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στη ζωή μας. Αυτόν τον δρόμο βαδίζουν και οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο από τη φτωχή Τυνησία μέχρι το Ουισκόνσιν και τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο πριν δύο μήνες.
Αυτό το δρόμο πρέπει να ενισχύσουμε και μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε οι επιμέρους εστίες αγώνα να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης.
Να συμμετέχουμε στην απεργία και στη διαδήλωση – να δυναμώσουμε τις πρωτοβουλίες βάσης
Ανατροπή της επίθεσης – Διεκδίκηση των βασικών δικαιωμάτων της ζωής:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανθρώπινους μισθούς, ασφάλιση, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ελευθερίες για όλους.

Στους αγώνες αυτούς θα βρούμε τις πρώτες απαντήσεις, στους αγώνες αυτούς θα συναντηθούμε με τα επόμενα ερωτήματα, στους αγώνες αυτούς θα βάλουμε τις βάσεις για το ιστορικό κύμα που θα έρθει ξανά για να θεμελιώσει μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση…

                                                                                                                   7/5/2011

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια: