Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Δίκη ανήλικων μαθητών στον Πειραιά


Οι αγώνες δε δικάζονται

Δύομιση χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξ. Γρηγορόπουλου και τα γεγονότα που ακολούθησαν, σέρνονται στα δικαστήρια στις 19/5/11 τέσσερις ανήλικοι τότε μαθητές που είχαν συλληφθεί στο σωρό στη μαθητική διαδήλωση στον Πειραιά στις 11/12/2008.

Στην περίοδο που διανύουμε, τα αντιδραστικά μνημόνια και η επίθεση ενάντια στα πιο στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα πάνε χέρι χέρι με την ένταση της κρατικής καταστολής και της ποινικοποίησης όλων των αντιστάσεων. Το σύστημα θωρακίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον εχθρό λαό για να αντιμετωπίσει τους αγώνες που έρχονται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλε και πριν δυο χρόνια τη στάση της Αστυνομίας και της τότε κυβέρνησης που οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις στο σωρό, σε ξυλοδαρμούς και δίκες νέων διαδηλωτών. Επίσης, ενδεικτικό γεγονός των σημερινών κρατικών διαθέσεων είναι ότι οι δίκες γίνονται αυτές τις μέρες, περίοδο εξετάσεων για τους μαθητές – και για κάποιους από τους δικαζόμενους πανελλαδικών! Εκτός από όλες τις άλλες πολιτικές πλευρές, λοιπόν, αναδεικνύεται και η πλευρά της αντιπαιδαγωγικής αυτής επιλογής που δημιουργεί παντελώς αρνητικές συνθήκες στις εξετάσεις για τους μαθητές που δικάζονται.

·        Και σήμερα απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη διαδηλωτών από το Δεκέμβρη του 2008.

·        Οι αγώνες, οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις δε δικάζονται.

·        Κάτω τα χέρια από τα πολιτικά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες

·        Στηρίζουμε ηθικά και πολιτικά τους μαθητές μας.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: