Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ


Όλοι στο Σύνταγμα!

Οι πλατείες έχουν γεμίσει. Σπρωγμένοι από την ένταση της φτώχειας, την κλοπή των δικαιωμάτων και τη γενίκευση των αδιεξόδων που έχει προκαλέσει η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση και το ξεπούλημα της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι επιμένουν και κάθε απόγευμα συναντιούνται στις πλατείες της χώρας.

Το σύστημα κάνει μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης εκτεταμένη προσπάθεια να χειραγωγήσει το κίνημα αυτό και να το εντάξει σε σενάρια δήθεν ανανεωμένων πολιτικών λύσεων που θα δίνουν νέα πνοή στην αντιδραστική επέλαση. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αυθόρμητη γενικευμένη καταγγελία του επίσημου πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού στην κατεύθυνση «όλοι ίδιοι είναι». Και ο κυβερνητικός και ο αγωνιστικός συνδικαλισμός. Και όσοι στηρίζουν χρόνια τώρα αυτές τις πολιτικές και όσοι τις καταδικάζουν. Γνωρίζουμε την κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος. Μας προβληματίζει η, όχι αδικαιολόγητη, απαξίωση του και αποσυσπείρωσή του.

Η μαζικότητα όμως των διαδηλωτών αλλά και η ύπαρξη νέων βάρβαρων ταξικών μέτρων μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι δύο παράγοντες που δυσκολεύουν το χειρισμό του ζητήματος από το σύστημα.


Τα συνδικάτα πρέπει ανεπιφύλακτα να καλέσουν τα μέλη τους σε συμμετοχή σε αυτό το κίνημα και να συμμετάσχουν και αυτά σε βάση ισοτιμίας, σεβόμενα την αυτονομία αυτού του κινήματος. Είναι κρίσιμο, άμεσα, οι διαμαρτυρίες των πλατειών να συναντηθούν με το εργατικό κίνημα, με τις απεργίες και διαδηλώσεις που έρχονται.

Αυτή η μαζικότητα πρέπει να μεγαλώσει κι άλλο!

Για ζωή και δικαιώματα – Δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν - Να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – Να ανατραπούν όλα τα μνημόνια

• Όλοι κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος!

Όλοι την Κυριακή 6 μμ στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: