Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9


ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ! Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Ο μεσαίωνας είναι εδώ! Φτώχεια, πόλεμοι, ανεργία, απολύσεις παντού, τρόμος και καταστολή…
Ο ιμπεριαλισμός – καπιταλισμός δείχνει ωμά την καταστροφική του φύση. Για την διαιώνισή του ισοπεδώνει χώρες, δολοφονεί λαούς, φέρνει την πείνα και την εξαθλίωση, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις και πάνω από όλα τη σημαντικότερη, την ίδια την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι της χώρας και οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές ξεπουλιούνται στις ορέξεις του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών χωρών. Κόλαση χωρίς σταματημό για μας και τα παιδιά μας…
Η γκρίνια δε χωράει. Είμαστε πια υποχρεωμένοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που χάνουμε τώρα, είναι αυτά που είχαν κερδίσει με τους ηρωικούς τους αγώνες οι λαοί και οι προλετάριοι όλου του κόσμου. Κι ας μη νιώθουμε έτοιμοι, η ιστορία μας φέρνει ξανά μπροστά σε θεμελιώδη καθήκοντα για να υπερασπίσουμε τις ίδιες τις ζωές μας:


1. Με τα χαράτσια, η κυβέρνηση μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά. Ενώνει απέναντί της σχεδόν όλους. Πολύ μεγάλο ποσοστό οικογενειών δε θα τα πληρώσουν γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να τα πληρώσουν. Αν όλοι αυτοί πλαισιωθούν από ένα μαζικό κίνημα επιστροφής – άρνησης πληρωμής και από ένα αντίστοιχο μαζικό δίκτυο υποστήριξης, το σύστημα και η κυβέρνησή του μπορεί να δεχτούν μια ήττα, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ένα συνολικότερο μπλοκάρισμα της επίθεσής της.
2. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε το καθήκον να δημιουργήσουμε από την αρχή τα όπλα μας. Τώρα που οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ζαλίζονται επειδή το ίδιο το σύστημα που τις χρησιμοποιούσε, τις πετάει σα στημένες λεμονόκουπες, τώρα που οι αιρετοί («ασπίδα των δικαιωμάτων μας» που λέγανε) αποκαλύπτεται ότι δεν είναι παρά άχρηστοι μαϊντανοί, τώρα που οι «θεσμοί» αποκαλύπτεται ότι δεν είναι παρά ωμοί μηχανισμοί ταξικής επιβολής, τώρα που όλα είναι πραγματικά, ήρθε ο καιρός και για πραγματικό κίνημα: Να στελεχώσουμε επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις γειτονιάς, να κάνουμε σωματεία ταξικά, ζωντανά και δημοκρατικά, να οργανώσουμε τις κάθε φύσης πολιτικές και συνδικαλιστικές συγκροτήσεις!
Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς. Κάθε μέρα που περνάει ο αντίπαλος θα γίνεται και πιο άγριος. Κάθε μέρα που περνάει, η προοπτική ανατροπής της πολιτικής αυτής θα δένεται όλο και πιο πολύ με την προοπτική επαναστατικής ανατροπής αυτής της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Χωρίς αυτόν τον αγώνα όμως η κατάσταση θα είναι ένας μονόδρομος προς την κοινωνική τραγωδία και την κοινωνική ερήμωση!
• Εξω από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς – Εξω το ΔΝΤ από τη χώρα
• Δε διαλέγουμε αν τα μέτρα θα τα προωθεί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή οποιοσδήποτε συνδυασμός – ΟΧΙ στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες – η λύση θα βρεθεί στην ένταση των αγώνων, στο ανέβασμα της πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης των εργαζομένων. Κάτω το μεσοπρόθεσμο και όλοι οι συνοδευτικοί.

• Όχι στις απολύσεις, σε όλες τις περικοπές και το νέο μισθολόγιο – Ασφάλιση, περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ
• Όχι στα χαράτσια - ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
• Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων – μόνιμοι μαζικοί διορισμοί
• Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων
• Ελευθερίες στην κοινωνία και στα σχολεία – όχι στην αξιολόγηση και στην τρομοκράτηση εκπαιδευτικών και μαθητών


1. Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 22/9, 1μμ, Προπύλαια
2. 48ωρη απεργία αρχές Οκτώβρη με συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα για συνέχεια. ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
3. Συγκροτούμε μαζικές επιτροπές κατά δήμο που οργανώνουν τη μαζική άρνηση πληρωμής στα χαράτσια, την πάλη ενάντια στις απολύσεις και την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας
4. Οργανώνουμε τοπικές κινητοποιήσεις με πλατύ συντονισμό με δασκάλους, γονείς και με άλλα σωματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: