Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 1 Δεκέμβρη!


Ο ιμπεριαλισμός - καπιταλισμός πνιγμένος από τις αντιφάσεις του βγαίνει… δεύτερος ενώ παίζει μόνος του. Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε κρίση, το ευρώ υπό αίρεση, όλα στον αέρα. Στα αδιέξοδά του το σύστημα βρίσκει τη γνωστή διέξοδο: την ένταση του ταξικού πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Τη μεταφορά πλούτου από κάτω προς τα πάνω σε κάθε χώρα και από τις αδύναμες στις ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες σε διεθνές επίπεδο.
Η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ έδωσαν την πιο αντιδραστική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. «Εργο» της θα είναι το «συναινετικό» (για τα κέντρα εξουσίας) πέρασμα της νέας δανειακής σύμβασης υποδούλωσης και των βάρβαρων συνοδευτικών μέτρων, που μπροστά τους αυτά που έχουν ήδη παρθεί θα φαντάζουν «ήπια προσαρμογή»: Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, ο πιο ταξικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έχει –ίσως- γίνει ποτέ, η καταβαράθρωση των συντάξεων, η νέα φοροεπιδρομή, η γενίκευση των απολύσεων είναι το προαποφασισμένο έργο της νέας κυβέρνησης!
Γενικεύεται καθημερινά η εφιαλτική εικόνα μιας κοινωνίας ανέργων και φτωχών με διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία, με σπίτια χωρίς ρεύμα, με προοπτική το απόλυτο τίποτα
Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του διήμερου 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσαν ένα συγκλονιστικό σταθμό της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απέργησαν και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας σε κινητοποιήσεις που σε επίπεδο μαζικότητας είχε να δει η χώρα 35 χρόνια.
Λίγες μέρες μετά -και παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, παρά τα θλιβερά επεισόδια της 20ης Οκτώβρη, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα για την «επιτυχία» του κουρέματος- οι παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη μετατράπηκαν σε μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αυτή η ορμητική είσοδος των μαζών στο προσκήνιο είναι ένα σπουδαίο γεγονός που έχει οξύνει τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις ενός συστήματος το οποίο δείχνει ωμά τα καταστροφικά του χαρακτηριστικά.
Πάντα όμως στην ιστορία, όταν ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο, δύσκολα «ξαναμαζεύεται».
Ακόμα κι αν υπάρχει στο λαό μια προσωρινή αμηχανία στην προσπάθειά του να βρει αγωνιστική διέξοδο, τα κόλπα του συστήματος ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η απεργία στις 1 Δεκέμβρη αποτελεί την πρώτη παρουσία του εργατικού κινήματος μετά την αντιδραστική συγκυβέρνηση. Με αυτή την έννοια, είναι σημαντική η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές διαδηλώσεις.
Ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, όπου εφαρμόζεται η «εφεδρεία» και στρώνεται ο δρόμος στις πιο δραστικές λύσεις των άμεσων απολύσεων, η απεργία της 1/12 πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή για κλιμακούμενους απεργιακούς αγώνες που θα ανατρέψουν την πολιτική αυτή.
Ταυτόχρονα, πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτηθούν κάθε είδους συλλογικότητες για να περνάει η οργάνωση των αγώνων που έρχονται από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν.

·           Κανένας άνθρωπος χωρίς δουλειά και φαγητό – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
·           Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!
·           Κάτω ο προϋπολογισμός της εξαθλίωσης!
·           Ενάντια στη βαρβαρότητα που θα προωθήσει η νέα κυβερνητική λυκοσυμμαχία!
·           Ενάντια σε εκλογικές αυταπάτες – Ενάντια στην υποταγή και το συμβιβασμό!
·          Στο δρόμο θα τους νικήσουμε! Μέτωπο αγώνα για να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην περάσει κανένας αντιδραστικός νόμος, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: