Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Για την απόφαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων για τις εκλογές


Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων για τη μη χρήση του συνδικαλιστικού δικαιώματος της άδειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση το πρωί πριν τις εκλογές. Υποβαθμίζουν ένα συλλογικό δικαίωμα, μια συνδικαλιστική κατάκτηση σε «διευκόλυνση» και «χάρη»για την ψηφοφορία. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι των επαρχιακών σχολείων υποχρεώνονται να ζητήσουν ατομικά άδεια για να λείπουν όλη τη μέρα για να ψηφίσουν. Όπως είναι γνωστό την Τρίτη 8 Νοέμβρη ο Σύλλογος Δασκάλων έκανε χρήση του δικαιώματος για ολοήμερη συνδικαλιστική άδεια για συνέλευση και εκλογές για το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.
Η απόφαση αυτή, δρα διαλυτικά, υπονομεύει τις μαζικές διαδικασίες. Αποδέχεται και ενισχύει την επιχειρηματολογία του Υπουργείου, ότι είναι υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί με τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα για την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση, την εποχή που το Υπουργείο επιβάλει τα οκτάωρα και το μάθημα το Σάββατο στα σχολεία που έκαναν κατάληψη.

Αυτό που πετυχαίνουν είναι να γίνουν αρεστοί στη Διοίκηση και να απομακρύνουν τους συναδέλφους από το σωματείο. Επιδιώκουν να διαιωνίσουν το «συνδικαλισμό των εξυπηρετήσεων», αφού οι αιρετοί εναλλάσσονται με μέλη του ΔΣ στις θέσεις ή μέλη του ΔΣ είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΥΣΔΕ. Ταυτόχρονα αυτοί που απεμπολούν την κατάκτηση της συνδικαλιστικής άδειας για γενική συνέλευση είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν να συμμετέχουν στις κρατικές εκλογές του υπουργείου για τα ΠΥΣΔΕ, όπου το υπουργείο για να επιβραβεύσει τη συναίνεση και τη συνδιαχείρηση της πολιτικής του έδωσε ολόκληρη μέρα για τις εκλογές των αιρετών.

Σήμερα που, μας οδηγούν στην χρεοκοπία, εξανεμίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, διαλύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία, και οι μαζικές απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι αναγκαία για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις δράσεις μας . Σ’ αυτήν την κατεύθυνση της ενίσχυσης των μαζικών συλλογικών διαδικασιών πρέπει να κινηθούν όσοι θέλουν να συμβάλλουν στο να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν. Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία, τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις να απαιτήσουμε απ’ το Δ.Σ της ΕΛΜΕ να αλλάξει την απόφαση του.
                                                                                                                             Χανιά
                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια: