Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών


Για πλαίσιο απόφασης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου Α΄θμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζου»
Να μείνουμε στο δρόμο του αγώνα. Η επόμενη απάντηση του λαού θα δοθεί στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τη στήριξη ΔΗΣΥ, που στήθηκε καθ’ υπόδειξη των ευρωπαίων και αμερικάνων «δανειστών» και αρπακτικών της χώρας είναι ένα αντιδραστικό μέτωπο ενάντια στον κοινό «εχθρό» τους, το λαό.
Στόχοι αυτής της αντιδραστικής κυβερνητικής λυκοσυμμαχίας είναι να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουν το βάρβαρο έργο τους με νέα, πιο δυσβάσταχτα μέτρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση επιβάλλοντας μια εργασιακή – κοινωνική έρημο. Με τους εργαζόμενους διαλυμένους, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα ,χωρίς πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, αιχμάλωτους στους πιο βάρβαρους σχεδιασμούς του ξένου και ντόπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Παράλληλα, παραδίνουν τη χώρα σιδηροδέσμια στους δυτικούς «προστάτες», οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσημα τη διακυβέρνησή της μέσω της λεγόμενης εποπτείας. Η πλήρης νεοαποικιοποίηση της χώρας, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και όλων των ζωτικών της πόρων, η παράδοση της εργατικής τάξης και του λαού στον ιμπεριαλισμό, η ολοκληρωτική εξάρτηση όλων των ζωτικών λειτουργιών της χώρας (ενέργεια, αγροτική παραγωγή κλπ) είναι κεφαλαιώδη ζητήματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ να τα υποτιμάει.

Μέσα στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης εντάσσεται και η πλήρης διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Το «νέο» σχολείο που ευαγγελίζονται είναι ένα σχολείο χωρίς βιβλία, με μαζικές συγχωνεύσεις-κλεισίματα σχολείων, χωρίς χρήματα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, με μισθούς πείνας εκπαιδευτικών, με αξιολόγηση και σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, με εφεδρεία και απολύσεις, με περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και με εκπαιδευτικούς- κρατικούς υπαλλήλους – αναλώσιμους, τρομοκρατημένους και υποταγμένους στη διοίκηση.
Η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαίτερα η συγκλονιστική συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και η μετατροπή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου σε λαϊκές διαδηλώσεις, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Η ορμητική είσοδος των μαζών στο προσκήνιο είναι ένα σπουδαίο γεγονός που έχει οξύνει τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις ενός συστήματος το οποίο δείχνει ωμά τα καταστροφικά του χαρακτηριστικά. Τα αδιέξοδα του συστήματος δεν είναι αδιέξοδα του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς και τους ποικίλους σχεδιασμούς που ετοιμάζουν και που έχουν ως στόχο να τον παγιδέψουν για να ελέγξουν την οργή και την αντίδρασή του. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο όλων των αστικών κομμάτων ο λαός πρέπει να αντιτάξει το δικό του λαϊκό, κινηματικό, αγωνιστικό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για να κουρελιάσει τα αντιδραστικά σχέδια.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στην κυβερνητική, υποταγμένη και εχθρική στα συμφέροντα των εργαζομένων συνδικαλιστική ηγεσία, που εδώ και δεκαετίες έχει συμβάλει με τη στάση της στο να περάσουν όλα τα αντιδραστικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και στην πολιτική και οργανωτική αποσυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο λαός έχει, ήδη, βγει στο δρόμο κι εκεί πρέπει να παραμείνει. Ενάντια στον κυβερνητικό αγώνα αντιτάσσουμε τον διεκδικητικό αγώνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα κόντρα στη λογική της ανάθεσης. Η λύση θα δοθεί στο κίνημα. Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και των παιδιών μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

  • Ανατροπή όλων των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του συνόλου των συνοδευτικών νόμων. Να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Όχι στην περικοπή μισθών και συντάξεων. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλο το λαό.
  • Δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.
  • Κάτω η κρατική καταστολή. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα.
  • Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους οργανωμένα, ενωμένα, μαζικά, αγωνιστικά.
  • Δημιουργούμε Επιτροπή Αγώνα στο σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»
  • Συντονισμός της δράσης με τους υπόλοιπους συλλόγους εκπαιδευτικών, με μαθητές, γονείς και με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΒΑΡΑΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Στο δρόμο του αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: