Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Το νέο χαράτσι που εισπράττεται από τη ΔΕΗ είναι εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Ιούλη και υλοποιεί η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ευρωπαϊκής Ένωσης – πλουτοκρατίας. Τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από την ονομασία (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδιο, Νέο μνημόνιο) είναι ήδη τραγικά: οι άνεργοι έφτασαν στο 1 εκατομμύριο, οι μισθοί μειώθηκαν έως και 60%, το 8ωρο και η σταθερή εργασία αποτελεί παρελθόν, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αυξάνονται συνεχώς και νέοι φόροι (π.χ. αύξηση ΦΠΑ, μείωση αφορολόγητου) και χαράτσια επιβάλλονται καθημερινά σε βάρος του λαού μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται ενάντια στο νέο χαράτσι αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει ελιγμούς. Και το χαράτσι αυτό πρέπει να καταργηθεί και όχι να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης.
Έχοντας επίγνωση ότι η κατάργηση κι αυτού του χαρατσιού, όπως και η ανατροπή συνολικά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – Ε.Ε., θα κριθεί στους αγώνες ενός ταξικού μετώπου όλων των εργαζόμενων, η ΕΛΜΕ Πειραιά ενώνει τη δράση της με άλλα σωματεία-επιτροπές προκειμένου να μην εισπραχθεί το χαράτσι.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ οργανώνει την απειθαρχία ενάντια στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στη γειτονιά.

Α) ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ
Με βάση και την πείρα των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς ν’ αξιοποιήσουν κάποιον από τους τρεις παρακάτω τρόπους:
1) Με το λογαριασμό της ΔΕΗ πηγαίνουμε σε ένα ΑΤΜ οποιασδήποτε Τράπεζας και πληρώνουμε το ποσό που αναλογεί στη ΔΕΗ (δεν πληρώνουμε το ποσό για χαράτσι). Δεν ξεχνάμε να πάρουμε τη σχετική απόδειξη πληρωμής. Ο τρόπος αυτός απαιτεί να έχει κάποιος κάρτα.
2) Σε ορισμένες Τράπεζες υπάρχουν (εντός της Τράπεζας) μηχανήματα αυτόματης πληρωμής. Τοποθετούμε το λογαριασμό της ΔΕΗ στο μηχάνημα και εμφανίζεται το συνολικό ποσό (με το χαράτσι) στην οθόνη. Πατώντας την ένδειξη ΔΙΟΡΘΩΣΗ γράφουμε το νέο ποσό χωρίς το χαράτσι. Πληρώνουμε και παίρνουμε τη σχετική απόδειξη. Ο τρόπος αυτός δεν απαιτεί να έχει κάποιος κάρτα και λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα.
3) Πηγαίνουμε σε ένα Ταχυδρομείο και στέλνουμε προς τη ΔΕΗ (στη Διεύθυνση που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό) Ταχυδρομική Επιταγή με το ποσό που αναλογεί στη ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.

Οι παραπάνω αποδείξεις συγκεντρώνονται από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκειμένου να κατατεθούν με εξώδικο και μαζική συγκέντρωση στη ΔΕΗ Κερατσινίου την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη και ώρα 12.30 μ.μ. (το Δ.Σ. έχει κηρύξει και 2ωρη στάση από 12μ. έως 2μ.μ.).

Η συγκέντρωση των αποδείξεων πληρωμής μπορεί να γίνει ως εξής:
α) Κάθε Τρίτη κατευθείαν στα Γραφεία της ΕΛΜΕ από 15.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ.
β) Δίνοντας την απόδειξη σε ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
γ) Μέσω των αντιπροσώπων-συνδέσμων του κάθε σχολείου.

Β) ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ -ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Πρώτα-πρώτα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρεμποδίσουμε τη διακοπή ρεύματος. Γι’ αυτό όποιος συνάδελφος γνωρίζει ότι επίκειται διακοπή ρεύματος ν’ απευθύνεται τόσο στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όσο και στις επιτροπές της γειτονιάς.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος σε οικογένεια εκπαιδευτικού ή μαθητή μας απευθυνόμαστε στην ομάδα επανασύνδεσης που έχουν συγκροτήσει τα σωματεία του Πειραιά στο τηλέφωνο 4100830 .
Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί σε συγκρότηση ομάδας επανασύνδεσης από συναδέλφους που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Όσοι συνάδελφοι θέλουν (κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων) να συμμετέχουν στην Ομάδα αυτή, τους καλούμε σε σύσκεψη στα Γραφεία της ΕΛΜΕ την Τρίτη, 6 Δεκέμβρη, στις 2μ.μ.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 12:30 μ.μ. στα Γραφεία της ΔΕΗ
στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Π. Ράλλη 486)



Δεν υπάρχουν σχόλια: