Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ!


Το νέο μισθολόγιο- μαζί με την εφεδρεία, τσεκούρωμα συντάξεων και άλλα αντιδραστικά μέτρα- περιέχονται στο γνωστό ως «πολυνομοσχέδιο» (τώρα νόμος 4024/11) που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το νέο μισθολόγιο επιβάλλει μισθούς πείνας (780 ευρώ μικτά για το νεοδιόριστο που με τις νέες φοροεπιδρομές γίνονται 600 ευρώ μικτά) και καταργεί την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη η οποία πλέον θα καθορίζεται από τη βαθμολογική. Δηλαδή από την αξιολόγηση που θέλουν να εφαρμόσουν για να «δικαιολογήσουν» την πολύχρονη παραμονή της πλειοψηφίας των Εκπαιδευτικών στους κατώτερους βαθμούς και για να διαμορφώσουν για τον καθένα μας καθεστώς ισόβιας ομηρίας και υποταγής.

Η σημερινή συγκυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του και στη βάση που έχει δημιουργηθεί προωθεί και άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις. Έτσι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ( 14/11/2011 Αρ.Πρωτ. οικ. 2/78400/0022) επιβάλλονται:
  • Η αφαίρεση –πραγματική κλοπή- χρόνου υπηρεσίας, μέσω της διαδικασία του «πλεονάζοντος χρόνου», με προφανείς επιπτώσεις σε μισθό και σύνταξη
  • Η κατάργηση του δικαιώματος ο εισαγωγικός βαθμός των εκπαιδευτικών να μην είναι ο τελευταίος όπως ίσχυε μέχρι τώρα σύμφωνα με το νόμο 1566/85
  • Η κατάταξη των αναπληρωτών, ανεξάρτητα του χρόνου προϋπηρεσίας, στο κατώτατο κλιμάκιο και βαθμό
  • Η αφαίρεση του επιπλέον κλιμακίου που έπαιρναν οι συνάδελφοι 5ετούς και 6ετούς φοίτησης σε ΑΕΙ.
Ολα αυτά δεν αποτελούν «στρεβλώσεις» ή «λάθη» στην εφαρμογή του νόμου 4024, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Όλα αυτά το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι δεν έχει τέλος η πολιτική της εξαθλίωσης και της εξόντωσης των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στα 500, ούτε στα 400 ευρώ, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Μας «ρωτούν» αν έχουμε «ενστάσεις» στην κατάταξη της εξαθλίωσης που μας κάνουν!!! Επιδιώκουν να εκτονώσουν την οργή μας στην υπογραφή «αιρέσεων» που θα τις πετάξουν στο καλάθι με τα άχρηστα ή-στην «καλύτερη» περίπτωση- θα τις «αναιρέσουν» με νέες διατάξεις.

Δεν έχουμε «ενστάσεις», έχουμε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της εξαθλίωσης και της πείνας που εφαρμόζουν. Απαιτούμε τη συνολική κατάργηση του νέου μισθολογίου. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βρούμε «συγκατάβαση» στο παραμικρό. Ξέρουμε ότι αποφασίζουν μικρές «διορθώσεις» στη βαρβαρότητα που προωθούν μόνο όταν απειλείται συνολικά η επέλαση τους. Ξέρουμε ότι θέλουν να έχουμε την «ελπίδα» της ατομικής ένστασης και όχι την αναζήτηση της συλλογικής, αγωνιστικής στάσης. Ξέρουμε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι «νομικό», «τεχνικό», ζήτημα «ερμηνείας» νόμων και διατάξεων. Ξέρουμε ότι το πρόβλημα μας είναι ζήτημα δύναμης.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε μόνο με ένα τρόπο: Με τη δύναμη της μαζικής πάλης! Αυτή πρέπει να οργανώσουμε.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: