Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα


Στα πλαίσια των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης του συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»(15/11/11) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/11/2011 μάζωξη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα. Συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της και πήρε αποφάσεις για δράσεις στο σύλλογο.

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα δρα στα πλαίσια των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων. Η τελευταία γενική συνέλευση πήρε αποφάσεις που καταδεικνύουν τον αντιδραστικό ρόλο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό την κηδεμονία ευρωπαίων και αμερικάνων αφεντικών, την πλήρη νεοαποικιοποίηση της χώρας, την καθοριστική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος στις πολιτικές εξελίξεις και έθετε την αναγκαιότητα συγκρότησης ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, κόντρα στην κυβερνητική, υποταγμένη και εχθρική στα συμφέροντα των εργαζομένων συνδικαλιστική ηγεσία.. Επίσης, πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας Επιτροπής Αγώνα, για πρωτοβουλίες μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και για συντονισμό της δράσης με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές και γονείς.

Με βάση τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που διαλύει τις ζωές μας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα επιδιώκει να συμβάλει στο ζωντάνεμα του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» με πρωτοβουλίες βάσης. Καλεί τους συναδέλφους να την πλαισιώσουν μαζικά. Με ζωντανές, μαζικές συνελεύσεις που τον αποφασιστικό ρόλο θα έχει ο κόσμος της βάσης και όχι οι «εδικοί». Το δρόμο της αντίστασης στη βαρβαρότητα πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και αποφασιστικά. Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης και της διεκπεραίωσης που οδήγησαν στη διάλυση των σωματείων. Με σωματεία μαζικά και αγωνιστικά, πραγματικά όπλα στα χέρια μας. Εργαλεία όλων των εργαζομένων και όχι κομματικά παραρτήματα. Με πραγματικό, αγωνιστικό συντονισμό με άλλα εργασιακά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κάθε επίπεδο. Έχοντας συνείδηση ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, απαιτεί επιμονή, κόπο και θυσίες. Αλλά γνωρίζοντας, επίσης, ότι η απραξία, οι αυταπάτες (εκλογικές ή άλλες), η μοιρολατρία και η υποταγή στο φόβο οδηγούν στην καταστροφή.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργικής που εδώ και 33 μέρες παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και την περικοπή μισθών. Ενισχύουμε οικονομικά τον αγώνα τους και καλούμε και τους συναδέλφους να τους στηρίξουν (Εθνική Τράπεζα, αρ. λογαριασμού 200/623301-52 IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152).
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου. Στο πρόσωπό τους δικάζεται ο λαός μας που μετέτρεψε, σε όλη την Ελλάδα, τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία και τη διαδήλωση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011. Αναρτούμε πανό για την προπαγάνδιση της απεργίας σε κεντρικά σημεία της περιοχής μας.

Παίρνουμε πρωτοβουλία να οργανώσουμε δράσεις στο σύλλογό μας ενάντια στα χαράτσια που δε θα σταματήσουν να έρχονται με διάφορους τρόπους. Οργανωμένα, μαζικά δεν τα πληρώνουμε. Κανένας χωρίς ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.
Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 11 Δεκέμβρη για να συγκροτήσουμε στο σύλλογό μας ένα πλατύ δίκτυο αλληλοενημέρωσης, δράσης, πολιτικής αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης σε μαθητές μας, συναδέλφους και άλλους εργαζόμενους.

Στο δρόμο του αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα
Εκπαιδευτικών του συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»Δεν υπάρχουν σχόλια: