Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οδηγούν σε κλείσιμο το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά. Να μην το επιτρέψουμε!


Ιούνιος 2011
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Πειραιά, προχωρά σε κατάληψη του σχολείου, έπειτα από διάφορες άλλες προσπάθειες, προκειμένου να στεγαστεί και να λειτουργήσει το 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά «Άνοιξη», το οποίο μέχρι τότε υπήρχε μόνο στα χαρτιά.

Σεπτέμβριος 2011
Το νέο σχολείο «ανοίγει». Η χρηματοδότηση είναι μηδενική και το σχολείο κυριολεκτικά άδειο. Έπειτα από πολλές προσπάθειες μαζεύονται καρέκλες, κάποιοι υπολογιστές, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα κλπ από κοντινά σχολεία και υπηρεσίες, ενώ η γραφική ύλη και κάποια πρώτα υλικά παρέχονται από καθηγητές και γονείς - με δικά τους βέβαια έξοδα.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που εμφανίζεται από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο. Δεν υπάρχουν πούλμαν για να φέρουν τα παιδιά, έτσι αρχίζουν να έρχονται μόνο όσα οι γονείς τους έχουν την οικονομική - και όχι μόνο – δυνατότητα να τα φέρουν οι ίδιοι στο σχολείο ή να τα στείλουν με κάποιο ταξί.
Οι συμβάσεις για τα πούλμαν έχουν υπογραφεί και μέχρι το Δεκέμβρη που λήγουν, δεν υπάρχει η δυνατότητα - λένε - το σχολείο να ενταχθεί με κάποιο τρόπο σε αυτές, οπότε δε γίνεται να έχει δικό του λεωφορείο.
Έτσι αρχίζουν οι προσπάθειες να εξυπηρετηθούν τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ «δανειζόμενοι» το πούλμαν ενός άλλου σχολείου, το οποίο όμως μπορεί να μεταφέρει μόνο όσα παιδιά μένουν στο Κερατσίνι και από τις 10 μέχρι τις 11. Δηλαδή μόνο για 1 ώρα, καθώς πριν και μετά έπρεπε να βρίσκεται αλλού.
Οι γονείς όλον αυτόν τον καιρό κάνουν υπομονή καθώς υπάρχει η διαβεβαίωση πως το σχολείο βρίσκεται μέσα στη νέα σύμβαση και ότι από τον Ιανουάριο θα έχει το δικό του λεωφορείο ώστε να γίνεται η μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών κανονικά.
Ιανουάριος 2012
Το πρόβλημα εντείνεται καθώς όχι μόνο δε γίνεται νέα σύμβαση για τα λεωφορεία από το δήμο (δίνεται παράταση στην παλιά) αλλά και η μέση λύση της μεταφοράς των λίγων μαθητών από το Κερατσίνι παύει να υπάρχει καθώς δεν υπάρχει πια κάποιος για να συνοδεύει τα παιδιά μέσα στο πούλμαν κατά τη διαδρομή. Έτσι το σχολείο μένει να «λειτουργεί» με τους ελάχιστους μαθητές που οι γονείς μπορούν να συνοδεύσουν στο σχολείο, οι οποίοι όμως δυσανασχετούν και περιμένουν όπως και όλοι οι υπόλοιποι (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί) να δουν πότε και ποιοί θα κάνουν κάτι, ώστε να μπορέσουν να πάνε οι μαθητές ανεμπόδιστοι στο σχολείο τους.
Ουσιαστικά το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «άνοιξε» μόνο στα χαρτιά, αφού οδηγείται για κλείσιμο – στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, μιας πολιτικής άγριων περικοπών σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με κοινωνικές παροχές.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: