Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Τα μεγαλύτερα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι μέρος των συνολικότερων ανατροπών σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Μέρος της συνολικότερης επίθεσης που κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η ένταση της ταξικότητας και του αυταρχισμού σε όλη την εκπαίδευση, οι εφεδρείες – απολύσεις, οι συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων, η αποθάρρυνση και απομάκρυνση χιλιάδων μαθητών απ’ το εκπαιδευτικό σύστημα, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών είναι πλέον χειροπιαστή πραγματικότητα.

Στις συνθήκες αυτές οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θεωρούμε σήμερα, όσο ποτέ, επιτακτική την ανάγκη επανάκτησης των σωματείων μας. Σωματεία ζωντανά και δημοκρατικά, χειραφετημένα από λογικές διαμεσολάβησης, πελατειακών σχέσεων, ταξικής συνεργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δημιουργήσουμε συγκροτήσεις που θα συζητάνε, θα ανταλλάσσουν εμπειρίες, θα προετοιμάζουν και θα οργανώνουν αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: