Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ !

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ από την προηγούμενη χρονιά αποφάσισε να εντάξει στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών την είσπραξη της συνδρομής των μελών των ΕΛΜΕ της χώρας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας (ΔΑΚΕ –ΠΑΣΚ) λειτουργώντας ως ιμάντας μεταβίβασης εντολών .
Με μια αντιδεοντολογική απόφαση επιδιώκεται η υποχρεωτική ένταξη σ’ αυτό το καθεστώς όλων των εκπαιδευτικών που μισθοδοτούνται από την Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, καλώντας μάλιστα όσους διαφωνούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη μη παρακράτηση της συνδρομής τους μέσω της μισθοδοσίας. H Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας έχει στείλει στα σχολεία του νομού σχετικό έγγραφο.
Αναρωτιόμαστε, από πότε η υλοποίηση απόφασης ΔΣ έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα χωρίς τη συμμετοχή στη λήψη της των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών; Ποια συνδικαλιστική δεοντολογία το προβλέπει αυτό ;


Συναδέλφισσες -συνάδελφοι
Το ζήτημα της απόδοσης των εισφορών στο σωματείο δεν είναι τεχνικό ζήτημα, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ευκολίας και φόρτου εργασίας του ταμία της ΕΛΜΕ.
Αποτελεί ζήτημα φυσιογνωμίας της ΕΛΜΕ, της οικονομικής της ανεξαρτησίας που αποτελεί και ανεξαρτησία από το κράτος και τη διοίκηση. 
Η συμμετοχή στο σωματείο είναι υπόθεση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και κυρίως ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ. Η ένταξη του εργαζόμενου στο σωματείο του δηλώνει την απόφασή του να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω του εργοδότη, του κράτους.
Η απόδοση της συνδρομής στο σωματείο επιβεβαιώνει αυτή την απόφαση, είναι πολιτική πράξη. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για το συλλογικό αγώνα και αποτελεί υποχρέωση του σωματείου η ταμειακή τακτοποίηση.
Η εμπλοκή του κράτους – εργοδότη ως ταμία του σωματείου αναιρεί πλήρως την αυτονομία της ΕΛΜΕ και μετατρέπει σε υποχρεωτική δημοσιουπαλληλίστικη τη σχέση των μελών με το σωματείο.
Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει σήμερα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι καιροί απαιτούν αλλαγές στο ζήτημα των οικονομικών της ΕΛΜΕ (μείωση των εισφορών, με το μεγαλύτερο τμήμα της εισφοράς να μένει στο σωματείο και το μικρότερο να αποδίδεται σε ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ, συγκρότηση ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τα δύσκολα που έρχονται και τους αγώνες που απαιτούνται κ.α.)
Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας(ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ). Καλούμε τους συναδέλφους να μην συναινέσουν σ` αυτή τη διαλυτική για το σωματείο μας την ΕΛΜΕ εξέλιξη δηλώνοντας την θέληση τους η εισφορά στο σωματείο μας να μη γίνεται μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αλλά μέσα από τις διαδικασίες της ΕΛΜΕ (μέσω των συνδέσμων σε κάθε σχολείο, στις διάφορες αρχαιρεσίες, Γενικές συνελεύσεις κλπ).
Καρδίτσα 11-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: