Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο λαός πρέπει να είναι περήφανος για τις διαδηλώσεις της Κυριακής


Συνεχίζουμε – πιο αποφασιστικά – πιο οργανωμένα!
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους δρόμους των πόλεων της χώρας. Με πρωτοφανή επίμονή και αποφασιστικότητα. Με εκπληκτική αντοχή απέναντι στον πόλεμο χημικών κάθε είδους από τις δυνάμεις καταστολής του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Εξι ολόκληρες ώρες χημικών και εφόδων των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ δεν μπορούσαν να διώξουν τους διαδηλωτές από τους δρόμους. Η μυθολογία της «κοινωνίας που δεν αντιστέκεται» πήγε περίπατο…
Τα αδίστακτα ξένα (ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ) και ντόπια αφεντικά δε δίστασαν να θυσιάσουν τη χώρα και το λαό της στο βωμό των δικών τους συμφερόντων. Ίσως να μη διστάσουν να θυσιάσουν και το αστικό πολιτικό σύστημα που τόσες δεκαετίες τους έχει υπηρετήσει. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρχουν αυταπάτες. Είτε με κυβέρνηση τεχνοκρατών είτε με οποιαδήποτε λύση μαγειρευτεί, το σύστημα οδηγείται σε ακόμα πιο αντιδραστικές πολιτικές λύσεις.
Ο λαός όμως θα συνεχίσει την πάλη του. Δεν είναι τυχαίο ότι –παρά το ότι ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο- φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει καμία ψυχολογία ήττας. Αλλά επίγνωση ότι πρέπει να ανεβάσουμε την πάλη μας σε κάθε επίπεδο! Επίγνωση και πείσμα!
Το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων της Κυριακής είναι ότι ο κόσμος δεν είχε αυταπάτες ότι η μη ψήφιση του μνημονίου θα ήταν εύκολη υπόθεση. Γι αυτό και έφυγε (όταν και όπως έφυγε) από τις διαδηλώσεις με ψηλά το κεφάλι. Συνειδητοποιώντας το βάθος και την έκταση της μάχης που καλούμαστε να δώσουμε. Εχοντας επίγνωση ότι το μέλλον δε θα παιχτεί μια Κυριακή – μία απεργία. Από τις πλατείες και τις απεργίες του Ιούνη, στην απεργία του Οκτώβρη και από τότε στις κινητοποιήσεις των ημερών αυτών, το κίνημα κέρδισε σε ωρίμανση, σε συνειδητοποίηση, σε προοπτική. Η πορεία θα συνεχίσει να είναι δύσκολη και θα έχει πισωγυρίσματα. Ο δρόμος, όμως, της πολιτικοποίησης και της διάρκειας του αγώνα θα κερδίζει έδαφος γιατί θα είναι μονόδρομος!
Καμία ανάπαυλα! Πρέπει να δημιουργήσουμε από αύριο νέες εστίες αντίστασης και αγώνα. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θα θέσουμε ξανά το επόμενο διάστημα ανοιχτά την πρότασή μας για απεργία διαρκείας με στόχο τη συνολική ανατροπή της αντιδραστικής – αντεργατικής και βάρβαρης πολιτικής, όπως την έχουμε εκφράσει από τα τέλη Γενάρη. Και θα στηρίξουμε κάθε μορφή αγωνιστικής συγκρότησης που θα εξυπηρετεί το στόχο «να πάρουμε οι εργαζόμενοι τους αγώνες στα δικά μας χέρια»!
Για την ανατροπή της πολιτικής του ξεπουλήματος και της βαρβαρότητας!
Για τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: