Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΚαταγγέλλουμε τη δίωξη της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη, διευθύντριας του 2ου Δ.Σ. Παιανίας. Η συνάδελφος καλείται σε απολογία γιατί, όπως ισχυρίζεται ο περιφερειακός δ/ντής εκπαίδευσης κ. Κουμέντος, διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος», άσκησε «έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή», έθεσε «προϋποθέσεις προκειμένου να ασκήσει το καθήκον της». Ταυτόχρονα, επιπλήττεται γιατί οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες» «καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».
Το «έγκλημα» της Μαρίας Φραγκάκη ήταν να απαντήσει εγγράφως στην οδηγία που πήρε να εκτυπώσει με έγχρωμο μελάνι και να αναρτήσει σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξης «Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο», λέγοντας το πολύ απλό ότι το σχολείο δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει μελάνι ούτε για χαρτί ούτε για πετρέλαιο κι ότι αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο περιφερειάρχης κ. Κουμέντος, γνωστός και μη εξαιρετέος κυνηγός κεφαλών εκπαιδευτικών, λειτουργώντας στα πλαίσια των εντολών του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης, στέλνει σαφές μήνυμα πως όποιος αντιμιλά σε διαταγές θα τιμωρείται παραδειγματικά. Είναι φανερό πως η διοίκηση ενοχλήθηκε από τη στάση της συναδέλφου η οποία στηλιτεύει και αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης που διαφημίζει την άθλια πολιτική της στην εκπαίδευση, ενώ τα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις καθημερινές τους ανάγκες. Η επικρότηση της στάσης της συναδέλφου από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς τούς εξόργισε ακόμη περισσότερο.
Η συγκεκριμένη δίωξη αποκαλύπτει το χαρακτήρα της αξιολόγησης που δρομολογούν. Όποιος δεν υπακούει άκριτα στις εντολές της διοίκησης θα αξιολογείται κακώς και θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις όπως απόλυση, μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση, πρόστιμο, στέρηση θέσης και ό,τι άλλο θεωρήσουν ότι μπορεί να λειτουργήσει τρομοκρατικά. Ειδικά στους διευθυντές των σχολείων το υπουργείο στέλνει πιο συγκεκριμένο μήνυμα λέγοντας πως ο ρόλος τους για τις θέσεις που τους επέλεξαν είναι να υλοποιούν αναντίρρητα τις εντολές που παίρνουν, αν θέλουν να μην έχουν προβλήματα. Οι διευθυντές, όπως και κάθε άλλο στέλεχος εκπαίδευσης, έχουν συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσουν στα πλαίσια της αξιολόγησης και πρέπει να είναι της απολύτου αρεσκείας και ελέγχου των κυβερνώντων.
Οι δεκάδες διώξεις που έχουν ασκηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη αποδεικνύουν ότι διώκονται όσοι αντιδρούν, αντιστέκονται ή αντιμιλούν στη διοίκηση. Τους πρώτους που στοχεύει η αξιολόγηση που ετοιμάζουν είναι όσοι δεν υποτάσσονται στην πολιτική τους. Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη διάλυση, γι’ αυτό οι διώξεις και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών είναι στην ημερήσια διάταξη. Όμως, όλοι αυτοί που σήμερα στηρίζουν τη σάπια κυβέρνηση και υλοποιούν τις αποφάσεις της, λογαριάζουν χωρίς τη λαϊκή οργή. Θα κληθούν να απολογηθούν μπροστά στο λαό που έχει βγει στο προσκήνιο και παλεύει για τη ζωή του.
Καλούμε τους συναδέλφους του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος», του οποίου μέχρι πρόσφατα η συνάδελφος ήταν ενεργό μέλος, να καταδικάσουν τις ενέργειες της διοίκησης και του υπουργείου, τη δίωξη που έχει ασκηθεί και να συμπαρασταθούν ενεργά στη συνάδελφο Μαρία Φραγκάκη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δεν πρέπει να περάσει.
Καλούμε το Δ.Σ. του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» να πάρει άμεσα θέση ενάντια στη δίωξη και να στηρίξει με κάθε τρόπο τη συνάδελφο.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, όλα τα εκπαιδευτικά και εργασιακά σωματεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις καταγγελίας της δίωξης και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο Μαρία Φραγκάκη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή της.


Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3/2012,
ΩΡΑ 2μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Τσόχα 15-17)

                                26/2/2012
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: