Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012


·         Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, που παρά το κλίμα αστυνομικής κατοχής από το κράτος και τρομοκρατολαγνείας από τα ΜΜΕ, έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στους γιορτασμούς της 25 Μάρτη.

·         Χαιρετίζουμε την κοινή δράση διάφορων συλλογικοτήτων του Πειραιά, μια κοινή δράση που επέτρεψε και επέβαλε την οργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης κατά τον εορτασμό της 25ης Μάρτη, με προσοχή και σοβαρότητα, χωρίς να δοθεί χώρος σε επικίνδυνες ακροδεξιές απόψεις να βρουν ομπρέλα.

·         Χαιρετίζουμε το λαό του Πειραιά που με την υποστήριξή του στην παρέμβαση της παρέλασης στον Πειραιά, αποτέλεσε την προστατευτική ασπίδα για τη διαδήλωση και απέτρεψε με τη μαζική κάλυψη και στήριξή του πιο δραστικές και βίαιες επεμβάσεις των δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί απέναντι στους διαδηλωτές.

·         Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του Πειραιά που γύρισαν περιφρονητικά τα κεφάλια τους στην εξέδρα των επισήμων, κουρελιάζοντας την προσπάθεια πειθάρχησής τους από υπουργικές και διοικητικές παρεμβάσεις.

·         Καταγγέλλουμε το κλίμα έκτακτου στρατιωτικού νόμου που είχε διαμορφωθεί από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες και που εφαρμόστηκε στις 25 Μάρτη σε όλη τη χώρα, κλίμα στο οποίο έσπευσαν να υποταχθούν τμήματα της αριστεράς αλλά και συνδικαλιστικά όργανα (ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά), θέτοντας στην κρίση της πραγματικότητας τις διάφορες βροντώδεις διακηρύξεις τους.

·         Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά το νέο υπουργό Παιδείας και συνεργάτη της Αμερικάνικης Πρεσβείας, αλλά και τον Διευθυντή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τις προσπάθειές τους να χειραγωγήσουν (μέσω επιστολών-οδηγιών τους) προκαταβολικά εκπαιδευτικούς και μαθητές.



Ο απολογισμός είναι θετικός. Ο αγώνας θα είναι μακρύς. Κάθε σπάσιμο του κλίματος σιγής και υποταγής έχει τη σημασία του…

Ο αγώνας συνεχίζεται! Αντίσταση – οργάνωση – πολιτικοποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: