Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ολοι στις διαδηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ


Ολοι στις διαδηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ
Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών – είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών

Ερχεται την Τρίτη η εκπρόσωπος του γερμανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού Α. Μέρκελ. Ερχεται να επιτηρήσει το πλήρες αλυσόδεμα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού που κάθε μέρα γίνεται πιο βαθιά. Ερχεται σε μια περίοδο που οξύνεται ο καυγάς γερμανών και αμερικάνων για τη συντριβή της χώρας και του λαού.
Πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Μέρκελ είναι απλώς μια κακή ηγέτης που (ως άτομο) δε συμπονάει το δράμα του ελληνικού λαού. Αλλοι -τάχα πιο πολιτικοί- ότι εκπροσωπεί την “κακή” πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αντίθεση με μια άλλη καλή υποτίθεται.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι άλλη. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι εκπρόσωπος μιας ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, της ΕΕ, στην οποία το γερμανικό κεφάλαιο έχει πρωτεύοντα ρόλο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε ήταν ούτε θα είναι ποτέ σπίτι των ευρωπαϊκών λαών. Είναι ένας μηχανισμός που φτιάχτηκε για να απομυζούνται οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας (όπως η Ελλάδα) και για να συντονίζεται -υπό τις διαταγές των ισχυρών- σε ευρωπαϊκό επίπεδο η επίθεση στους λαούς και στις εργατικές τάξεις.
Η ΕΕ και η Μέρκελ θέλουν να διαφυλάξουν τη δική τους κυριαρχία και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν. Και το δικό μας αστικό πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να φυλάξει το τομάρι της ντόπιας πλουτοκρατίας πάνω στα ερείπια των ζωών του εργαζόμενου λαού.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει προοδευτικές τάσεις. Δεν μπορεί να αλλάξει. Θα παραμένει πάντα μηχανισμός εχθρικός στους εργαζόμενους, μηχανισμός κυριαρχίας των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Ο ελληνικός λαός έχει τραγική εμπειρία από όλα αυτά. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση έφερε την πλήρη παραγωγική διάλυση της χώρας, την αποσυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής, την απόλυτη εξάρτηση από συγκεκριμένες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς (ενέργεια, γεωργία κλπ). Και βέβαια την εκτίναξη της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Η αστική τάξη της χώρας έχει δεμένα τα συμφέροντά της με αυτά των ξένων αφεντικών. Γι αυτό και όποιο κόμμα θέλει να παίξει κάποιο ρόλο και να γίνει αποδεκτό στο αστικό πολιτικό παιχνίδι δηλώνει πρώτα από όλα υποταγή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Για αυτό η τρικομματική συγκυβέρνηση στο πρώτο πράγμα που συμφώνησε ήταν η εγγύηση για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ. Για αυτό η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της ΕΕ.
Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζει παρουσιάζοντας την ψευδή εικόνα ότι η ΕΕ δείχνει την κακή της πλευρά επειδή έχει η Μέρκελ το πάνω χέρι.
Η πραγματικότητα είναι ότι η διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την ανάγκη σύγκρουσης με αυτά τα συμφέροντα.
Η επίσκεψη Μέρκελ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να διαδηλώσει μαζικά και αποφασιστικά ο λαός ενάντια στα μνημόνια για τη συντριβή της ζωής του. Αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία για να διαδηλώσει ενάντια στην εγκληματική και αντιλαϊκή Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
·        Ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα
·        Για ανατροπή των μνημονίων και όλων των συνοδευτικών
·        Ενάντια σε ΕΕ, ΗΠΑ και ΔΝΤ - Η αντίσταση στην εξαθλίωση είναι αντίσταση και στον ιμπεριαλισμό
·        Για τις ζωές μας

Συγκεντρώσεις: Δευτέρα 8/10 – 6 μμ και Τρίτη 9/10 - 1 μμ, Σύνταγμα
deltioake.blogspot.com                           7/10/2012
 
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: