Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ακονίζουν τα μαχαίρια: Μεθοδεύουν εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων



Συμπτύξεις τμημάτων = επιδείνωση των εκπαιδευτικών συνθηκών των μαθητών
+
διάλυση των εργασιακών σχέσεων και προετοιμασία απολύσεων εκπαιδευτικών

Να μην περάσουν! Αμεσα κινητοποιήσεις και συνέλευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Προωθούνται αυτές τις μέρες με γρήγορους ρυθμούς σε πολλές περιοχές (ανάμεσα στις οποίες και στον Πειραιά) μαζικές συμπτύξεις τμημάτων. Ο πρώτος γύρος αφορά τα γυμνάσια και προετοιμάζεται η αντίστοιχη διαδικασία (μαζί με νέες μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων) στα Λύκεια και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Οι συμπτύξεις τμημάτων αποτελούν ένα μέτρο που συμπυκνώνει μια σειρά αντιλαϊκές επιδιώξεις που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ø  Επιδεινώνονται οι συνθήκες μόρφωσης των μαθητών καθώς στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η παραπαιδεία, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα σε όση δωρεάν εκπαίδευση έχει απομείνει.
Ø  Περικόπτονται αποφασιστικά θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την κατεύθυνση των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών παντού στην Ελλάδα, της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση των οργανικών θέσεων και στις απολύσεις. Πολλοί συνάδελφοι θα μείνουν με μισά ωράρια και θα ενταθεί έτσι η ομηρία τους από τη διοίκηση και η εργασιακή ανασφάλεια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα τελευταία ψήγματα δωρεάν παιδείας που έχει απομείνει και των τελευταίων κατακτήσεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για το «μητροπολιτικό σχολείο» δείχνει καθαρά ότι προσανατολίζονται σε τεράστια σχολεία – γκέτο, σχολεία εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και πολιτισμικών αδιεξόδων και διάλυσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι συμπτύξεις τμημάτων δεν πρέπει να περάσουν. Μπορεί και πρέπει να δοθεί μάχη.

Τα ζητήματα αυτά ενοποιούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αφού θίγουν ταυτόχρονα τους όρους ζωής και σπουδών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οικοδομήσουμε κοινή δράση υπεράσπισης - διεκδίκησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.
Θεωρούμε ότι οι προτάσεις για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας πρακτικά λειτουργούν ως αποκλιμάκωση γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν το ζήτημα της μαζικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι η μαζική κινητοποίηση και όχι η παράσταση διαμαρτυρίας κάποιων εκπροσώπων μακριά από την κοινωνία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση και να επεξεργαστεί σχέδιο κλιμάκωσης με την πλατύτερη δυνατή συμμετοχή και στάσεις εργασίας, πορείες και πιθανόν κατάληψη της Β’ Βάθμιας για να μπλοκάρει τις συμπτύξεις τμημάτων.
11/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: