Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚαταγγελίαΚαταγγελία
Η «δημοκρατία» του «εντέλλεσθε» και η σχεδιασμένη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Α) Στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας, η Δ/ντρια ΔΕ Πειραιά, εκνευρισμένη από τον εδώ και βδομάδες κοινό αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και την αξιοπρεπή, αγωνιστική, επίμονη και συλλογική άρνηση των συναδέλφων να συναινέσουν στις σχεδιαζόμενες συμπτύξεις τμημάτων, έστειλε στα σχολεία τη διαταγή (με τη φασιστικής κουλτούρας φράση «εντέλλεσθε») να προχωρήσουν οι διευθυντές σε συμπτύξεις τμημάτων. Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι για την κυβέρνηση και τη διοίκηση, οι σύλλογοι διδασκόντων είναι «ελεύθεροι να αποφασίσουν» ότι… αποδέχονται να γίνουν ο ιμάντας εφαρμογής των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων.
Β) Τις ίδιες μέρες η ίδια Δ/ντρια έστειλε στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ χαρτί με το οποίο ζητάει αναλυτική κατάσταση με αριθμούς συνόλου και δικαιολογημένων απουσιών για όλους τους μαθητές. Επειδή, δεν μπορεί να προκύψει καμία άλλη χρησιμότητα των στοιχείων αυτών αυτή την περίοδο (για αυτό και δεν έχουν ξαναζητηθεί), το μόνο που μένει είναι ότι η Δ/νση Πειραιά ετοιμάζεται να κάνει αυθαίρετα και έμμεσα χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών για να προβεί σε συγχωνεύσεις και σε τμήματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε τη Δ/ντρια Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που αναδεικνύεται σε «λαγό» αντιλαϊκών, αντιεκπαιδευτικών και αντιμαθητικών πρωτοβουλιών, υπηρετώντας πιστά την ταξική πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η παραβίαση κάθε ίχνους κλίματος δημοκρατίας στα σχολεία πάει μαζί με το σύνολο της επίθεσης στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση και το σύστημα θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα εμάς τους εκπαιδευτικούς ως κρατικούς υπαλλήλους, ως φαντάρους χωρίς στολή, οι οποίοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα που θα οδηγούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία σε διάλυση, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον καιάδα, τα ίδια τα δικαιώματά μας στη λαιμητόμο.
Ως εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά του λαού, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών μας, για να αντισταθούμε στο κλίμα διοικητικού φασισμού, για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας. Τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε το επίπεδο των αγώνων μας και της οργάνωσής μας.
Καλούμε το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά:
Ø                  Να προχωρήσει τις διαδικασίες διαγραφής της Δ/ντριας ΔΕ Πειραιά από την ΕΛΜΕ (με την οποία έτσι κι αλλιώς καμία σχέση δε θα έπρεπε, λόγω θέσης να έχει).
Ø                  Να καταγγείλει τα «εντέλλεσθε» και να μπλοκάρει τη συλλογή στοιχείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που στόχο έχει τη επέκταση των συμπτύξεων και εκεί.
Ø                  Να καλέσει τους Διευθυντές και τους Συλλόγους των σχολείων, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα καταγγέλλοντας έμπρακτα το «εντέλλεσθε» της ΔιΔΕ Πειραιά και την προώθηση των συμπτύξεων.
Ø                  Να δημοσιοποιήσει το ζήτημα των συμπτύξεων με αφίσα και συνέντευξη τύπου.
Ø                  Να καλέσει σε μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών με στάση εργασίας την Πέμπτη 20/12 στον Πειραιά, με αφορμή το κάλεσμα της Δ/ντριας ΔΕ Πειραιά στους διευθυντές σχολείων.
 Πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ. Και να τους σταματήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
      ΟΛΟΙ –ΕΣ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 19/12
Ενημερωτικό αρ. 6, Πειραιάς, 16 Δεκ 2012

Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής
       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ   
       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: