Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κανείς να μη συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια για τα ΕΑΕΠ


Όχι στην αξιολόγηση  και τις απολύσεις! Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα μας στη δουλειά!

Κανείς να μη συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια για τα ΕΑΕΠ


Η κυβέρνηση ακολουθώντας επιθετική τακτική στο θέμα της αξιολόγησης απέστειλε, μέσω ιδιωτικής εταιρείας, στα σχολεία με ΕΑΕΠ ερωτηματολόγιο με ερωτήματα που αφορούν τη λειτουργία και την αξιολόγησή τους. Το ερωτηματολόγιο κινείται στα πλαίσια του σχεδίου αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που αποτελεί μία πτυχή της αξιολόγησης που προωθεί στην εκπαίδευση.
Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά τους πάντες, ανεξάρτητα  αν δουλεύουν σε σχολεία με ΕΑΕΠ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση επείγεται να εφαρμόσει την αξιολόγηση και θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν ακόμη και από την ψήφιση του σχετικού νόμου. Ξεδιπλώνει τις προθέσεις της διαλύοντας αυταπάτες. Η αξιολόγηση ούτε ήπια θα είναι, ούτε θα κυλήσει με αργούς ρυθμούς, ούτε θα αφορά ελάχιστους. Θα είναι σκληρή, αμείλικτη και θα αφορά τους πάντες.
Ο κλάδος πρέπει να αντιδράσει συλλογικά και κινηματικά. Δεν μπορεί να περιμένει τη δραστηριοποίηση του ΔΣ της ΔΟΕ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας που έχουν δείξει πως ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν κανέναν αγώνα.
Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να συντονίσουμε τη δράση μας με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Να οργανώσουμε εμείς τον αγώνα. Να παραμερίσουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία που μας οδηγεί στην ήττα. Να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις και την τρομοκρατία της αξιολόγησης.

Όχι στην αξιολόγηση – Όχι στις απολύσεις – Όχι στην τρομοκρατία!

Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, τη δουλειά μας, τα δικαιώματά μας!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ   ΚΙΝΗΣΕΙΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: