Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ για τα γεγονότα στην Ιερισσό (8/3/2013)


Με ΜΑΤ, βία και δακρυγόνα ήρθαν χθες, για άλλη μια φορά, αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής. Οι ροπαλοφόροι του κράτους, έχοντας πάρει το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση της τρόικας και των μνημονίων, επιδόθηκαν σε μια επιχείρηση καταστολής άνευ προηγουμένου. Τα πάντα συμπεριέλαβε το σκηνικό τρομοκρατίας! Συλλήψεις και προσαγωγές, εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια, ξυλοδαρμούς, μέχρι και ρίψη χημικών μέσα σε σχολείο.
Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που έχουν επιλέξει να αντιμετωπίζουν οι κυρίαρχοι το λαό της περιοχής. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ένας λαός που έχει ξεσηκωθεί ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος του τόπου του στις καναδικές πολυεθνικές χρυσού και στους ντόπιους εργολάβους. Ξέρουν ότι οι Χαλκιδικιώτες έχουν ορθώσει το ανάστημά τους αποφασιστικά και ότι είναι πρόθυμοι να παλέψουν, μέχρι το τέλος, για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους από τις ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες καταστροφές που θα προκαλέσει η εξορυκτική και μεταλλουργική δραστηριότητα στην περιοχή. Διαισθάνονται οι "από πάνω" ότι κάθε λαός "πονάει" τον τόπο του, το περιβάλλον, τον αέρα, τα δάση και τα νερά, κάτι που για αυτούς τους μεγαλωμένους στα σαλόνια είναι ολότελα ξένο. Καταλαβαίνουν ότι γι'αυτό το λόγο οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα συνεχίσουν να εναντιώνονται στην πολιτική του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, που θέλει να ρημάξει τα πάντα. Και προπαντός, δεν έχουν σταματήσει να ξυπνάνε τα βράδια καταϊδρωμένοι από τους εφιάλτες μιας "νέας" Κερατέας, που θα τους χαλάσει τα σχέδια.
Οι αγώνες του λαού της Χαλκιδικής δεν τρομοκρατούνται και δεν καταστέλλονται! Ούτε οι πλαστικές σφαίρες, ούτε οι συλλήψεις, ούτε τα χημικά πρόκειται να κάμψουν το ηθικό του, γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι το ίδιο το δικαίωμα του στη ζωή και δεν θα τους το χαρίσει έτσι εύκολα. Κάθε προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χτυπηθεί η πάλη του θα τον βγάζει όλο και πιο ενωμένο, όλο και πιο δυναμωμένο και αποφασισμένο να αγωνιστεί μέχρι τη νίκη! Καλούμε κάθε νεολαίο να κάνει τον αγώνα αυτό δικιά του υπόθεση και να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του.
  • Να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την Ιερισσό!
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες!
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

    Αγωνιστικές Κινήσεις
    8/3/2013

    Δεν υπάρχουν σχόλια: