Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ". ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!




Με το σχέδιο "Αθηνά", η κυβέρνηση προχωράει στο κλείσιμο δεκάδων ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, πετώντας χιλιάδες φοιτητές επί της ουσίας στο δρόμο.
Τους αναγκάζει να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, μη λογαριάζοντας ότι οι περισσότεροι δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν. Πετσοκόβει τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και άρα την φοιτητική μέριμνα, ή τέλος πάντων ότι είχε απομείνει από αυτήν. Αφήνει ξεκρέμαστους τους αποφοίτους των σχολών που κλείνουν, καθώς καταργεί ολοκληρωτικά τα πτυχία τους. Ταυτόχρονα, στοιβάζει τους φοιτητές, σε υποδομές και εγκαταστάσεις που δεν επαρκούν στο ελάχιστο να καλύψουν τις ανάγκες τους στα τμήματα που συγχωνεύονται, από τα εργαστήρια, μέχρι τα αμφιθέατρα. Επί της ουσίας εξωθεί σε παραίτηση και αφαιρεί το δικαίωμα στις σπουδές σε όλους αυτούς τους φοιτητές.
Αυτό που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, κάτω από τις επιταγές των ΕΕ-ΔΝΤ, είναι να ξεμπερδεύει με όποια δυνατότητα έχει απομείνει στα παιδιά από φτωχές και λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν. Θέλει να σταματήσει τη ροή αποφοίτων και πτυχιούχων ανέργων που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και όσοι τελικά καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να έχουν ένα διαλυμένο πτυχίο, εξατομικευμένο και χωρίς δικαιώματα. Τέλος, θέλει να εμπεδώσει σε κάθε νεολαίο, ότι είναι δική του ευθύνη που δεν μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει και να βρει δουλειά.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να βρεθούν, να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις αγώνα, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους, ενάντια σε αυτό το έκτρωμα. Να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στις σπουδές και τη δυνατότητά τους να τελειώσουν τις σχολές τους. Για το δικαίωμά τους στη δουλειά με δικαιώματα. Δεν θα χρεωθούμε εμείς τα αδιέξοδα του συστήματος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

  • Να σταματήσουμε το σχέδιο «Αθηνά»!
  • Πάλη για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-εθνική ανεξαρτησία!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: