Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Μαζικές συνελεύσεις: Να προχωρήσει η ΑΠΕΡΓΙΑ με μαζική ΑΡΝΗΣΗ της επιστράτευσηςΚοινή δράση για να ηττηθεί η κυβέρνηση. Ηττα της κυβέρνησης είναι νίκη όλου του λαού!
Πριν ακόμα γίνουν  οι γενικές συνελεύσεις για να επικυρώσουν την απεργία των καθηγητών, η κυβέρνηση ετοιμάζει την πολιτική μας επιστράτευση. Υπό τα γαβγίσματα των αδρά πληρωμένων κονδυλοφόρων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, η τρικομματική πυροβολεί μια ακόμα φορά το απεργιακό δικαίωμα.
Μέσω της επιστράτευσης, το σύστημα και η κυβέρνησή του θέτουν «στο γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, προχωράνε ένα ακόμα βήμα (το τρίτο μέσα σε λίγους μήνες, μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες) στη σφαγή των στοιχειωδών πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μια σφαγή απαραίτητη για να περάσει η πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας της συντριβής οποιουδήποτε δικαιώματος έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και ο λαός.
Μια πολιτική που συντρίβει τόσο τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου όσο και τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
·         Θα τα παρατήσουμε έτσι εύκολα; Θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση, στο σύστημα και στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; Θα θεωρείται ακόμα πιο δεδομένο ότι κάποιος έχει δικαίωμα να απεργήσει μόνο… όταν δεν απεργεί; Θα αφήσουμε τη φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΟΛΜΕ να ανασάνει με ανακούφιση επειδή δε θα χρειαστεί να κάνει μια απεργία που δεν ήθελε;
·         Θα επιτρέψουμε να περάσουν οι απολύσεις, η κατάργηση της οποιασδήποτε δωρεάν πτυχής της δημόσιας εκπαίδευσης, η αύξηση του ωραρίου, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, η «έξοδος» στην αργία και την απόλυση «δι’ ασήμαντον αφορμή», η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα 30άρια τμήματα, τα κλεισίματα σχολείων, το «νέο» λύκειο (με τις νέες εξετάσεις – φραγμούς πανελλαδικού τύπου σε όλες τις τάξεις);
·         Ή θα ανεβάσουμε το επίπεδο της σύγκρουσης για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα των νέων στις σπουδές, το δικαίωμα όλου του λαού στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες; Δικαιώματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, σημερινούς και αυριανούς;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
1.       Να προχωρήσουμε άμεσα σε μαζικά συλλαλητήρια καταγγελίας της επιστράτευσης.
2.       Να μαζικοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις της Τρίτης 14 Μάη.
3.       Να στηρίξουμε αποφασιστικά την πρόταση για απεργία στις 17 Μάη και το πενθήμερο 20-24 Μάη.
4.      Να αποφασίσουμε στις συνελεύσεις τη μαζική άρνηση της επιστράτευσης.
5.       Τέλος, να προχωρήσουμε στη δημιουργία απεργιακών επιτροπών σε κάθε ΕΛΜΕ αλλά και κεντρικού συντονιστικού οργάνου είτε κεντρικής απεργιακής επιτροπής.
Είναι προφανές ότι το πολιτικό βάρος για μια τέτοια προσπάθεια κόντρα στο σύστημα πέφτει αντικειμενικά σε δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά και στο κίνημα.
Καλούμε –πέρα από τις διαφωνίες μας- σε συνεννόηση και κοινή δράση τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, το ΠΑΜΕ, τις ΣΥΝΕΚ, κάθε τοπική ή κεντρική παράταξη που αναφέρεται στο κίνημα, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη συνάδελφο και συναδέλφισσα σε κοινή δράση και κοινή στάση στα παρακάτω ζητήματα.
Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!
deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                           10/5/2013
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια: