Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!
ü      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ü      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 13/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ 14/5
Η απόφαση για επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πλέον δεδομένη. Το σύστημα και η κυβέρνηση του με την απόφαση τους αυτή κλιμακώνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης με την οποία αντιμετωπίζουν τους εργάτες, το λαό, τη νεολαία. Επιδιώκουν να  συντρίψουν την συνδικαλιστική συγκρότηση των εκπαιδευτικών και τα σωματεία μας, και ταυτόχρονα να χτυπήσουν συνολικά το δικαίωμα στην απεργία, τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαζών. Η «ανάπτυξη» που μας τάζουν είναι τέτοια που μόνο με το λαό δεμένο χειροπόδαρα μπορούν να την επιβάλλουν. Πρώτο και βασικό συμπέρασμα για τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό είναι ότι αντιπαράθεση με αυτή την πολιτική μπορεί να γίνει μόνο με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους. Ψωμί, δουλειά, σχολείο, δημοκρατία, μπορούν να διεκδικηθούν και να κερδηθούν μόνο με αποφασιστικούς, μαζικούς αγώνες και συγκρούσεις. Το ίδιο το δικαίωμα στον αγώνα μόνο με αγώνα θα το υπερασπίσουμε και θα το κατακτήσουμε!
Απέναντι λοιπόν στη βάρβαρη και φασιστικού χαραχτήρα πρόκληση που σήμερα αντιμετωπίζουμε και με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει την κλιμάκωση της επίθεσης της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:
1.    Απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας Σωματεία, σύλλογοι και κάθε προοδευτικός φορέας και άνθρωπος, χρειάζεται να ξεσηκωθούν και με συλλαλητήρια, στάσεις εργασίας και κάθε πρόσφορο μέσο, να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση αλυσοδέματος του λαού. Η επιστράτευση κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, η φασιστική αντιμετώπιση των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και το σημερινό ΜΑΤοκύλισμα τους, δεν πρέπει να γίνουν καθεστώς. Ο ξεσηκωμός αυτός πρέπει να απαιτήσει την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Γιατί μόνο  έτσι θα υπερασπιστεί το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για τα παιδιά του λαού και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αλλά και γιατί η απαίτηση της άρσης της επιστράτευσης είναι σήμερα η υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και του μαζικού αγώνα. Η ήττα αυτής της φασιστικού χαραχτήρα κυβερνητικής επιχείρησης θα είναι νίκη όλου του λαού.
2.    Κέντρο και κορμός αυτού του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλος από την μαζική απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η πολιτική που συντρίβει τα σχολεία και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα η πραγματοποίηση της απεργίας, πλαισιωμένη από την ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης της, θα είναι η αποφασιστική  και έμπρακτη ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης. Απαιτείται λοιπόν η μαζικότερη από ποτέ συμμετοχή του κλάδου στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μάη για να αποφασίσουν:
·       Την έγκριση του απεργιακού αγώνα που εισηγείται η ΟΛΜΕ, και
·       Την άρνηση της επιστράτευσης που αποφάσισε η κυβέρνηση
           Αυτή πρέπει να είναι και η απόφαση που θα  διακηρυχτεί από τη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15/5. Η απεργία είναι υπόθεση των εργαζομένων! Δεν την εκχωρούμε στο κράτος και στην κυβέρνηση !
3.    Ο συντονισμός και η κοινή στάση και δράση, στη βάση των παραπάνω, όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων πριν από όλα στα πλαίσια της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ αλλά και σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, συλλόγους, γειτονιές, είναι αναγκαίος όρος για να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση, για να νικήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, ο λαός!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
12-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: